background img
banner
banner

Να συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για τα απορρίμματα

ΖΗΤΑ Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τις θέσεις της για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας», κατηγορώντας ταυτόχρονα την δημοτική αρχή ότι εξακολουθεί να στηρίζεται στην εισαγγελική εντολή για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας. Η παράταξη του Χρήστου Λαϊνά ζητά να συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα…

΄΄Η δημοτική αρχή αντί να διεκδικήσει κονδύλια από Περιφέρεια και Κυβέρνηση, αντί να σχεδιάσει και να δρομολογήσει δράσεις στη κατεύθυνση κλεισίματος του ΧΥΤΑ Αιγείρας, να καταθέσει σχεδιασμό για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων για όλη την Αιγιάλεια προς όφελος του λαού, εξακολουθεί να στηρίζεται σε εισαγγελική εντολή για την αποκομιδή των απορριμμάτων , δεν δίνει σαφείς και ολοκληρωμένες απαντήσεις για τα όποια έργα προωθεί, για το κόστος και την αποτελεσματικότητα τους΄΄, αναφέρει τονίζοντας πως συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας και σημειώνοντας: ΄΄Επειδή το σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά όλο το λαό της Αιγιάλειας ,  η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά να συνεδριάσει έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων, την κατάσταση λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας με απολογισμό και προγραμματισμό μέτρων.

Τι ζητάει

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά: Να παρθούν άμεσα μέτρα από Δήμο, Περιφέρεια και Κυβέρνηση για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος . Να γίνει χωροθέτηση νέου ΧΥΤΥ, που δεν θα είναι φυσικά η υπερφορτωμένη περιοχή της Αιγείρας ούτε η περιοχή της Παπανικολού, αφού υπάρχουν και εκεί σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις λόγω ύπαρξης υδροφόρου ορίζοντα. Να ανακοινωθεί με ευθύνη Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου με βάση τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς ιδιωτικοποίηση έργων και υπηρεσιών. Να δρομολογηθεί το κλείσιμο του υπερκορεσμένου και επικίνδυνου ΧΥΤΑ Αιγείρας και να γίνει σταδιακή, ασφαλής περιβαλλοντική αποκατάστασή της περιοχής, που έχει βλαφθεί από τα στραγγίσματα και άλλες επιπτώσεις. Να δοθεί προτεραιότητα στον εκσυγχρονισμό με κεντρικούς δημόσιους πόρους του εξοπλισμού αποκομιδής, βάρος στην ανακύκλωση με διαλογή στη πηγή και κομποστοποίηση. Μείωση των ανταποδοτικών τελών και κατάργηση τους για τους κατοίκους της Αιγείρας. Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στον τομέα. Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους με δικαιώματα, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας –Πρόσληψη του απαιτούμενου εργατικού τεχνικού επιστημονικού προσωπικού.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr