background img
banner
banner

Οι ”Αγγελοδημιουργίες”  του Πάρκου

ΟΙ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ  ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΝ ΤΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Το Πάρκο Χριστουγέννων του Αιγίου άνοιξε μόλις την προηγούμενη βδομάδα και εκτός από τις ποικίλες δραστηριότητες για να χαρούν το Πάρκο μικροί και μεγάλοι, δίνει την ευκαιρία σε δημιουργούς χειροποίητων προϊόντων να διαθέσουν τις κατασκευές  τους  σε ειδικά περίπτερα. Ένας τέτοιος πάγκος που ξεχωρίζει για τα πρωτότυπα  εκθέματά του είναι  οι  ”Αγγελοδημιουργίες” της κ. Γιώτας Στιβαχτοπούλου με πανέμορφες κατασκευές, χειροποίητες δημιουργίες από ξύλο και γυαλί, σε κάθε λογής χρώματα και σχέδια, φτιαγμένα πάνω από όλα με αγάπη και σε συμφέρουσες τιμές. Χειροποίητες κατασκευές, φτιαγμένες εξολοκλήρου στο χέρι περιμένουν τους επισκέπτες να δουν τις ”αγγελικές” δημιουργίες και γιατί όχι, να αγοράσουν πρωτότυπα και οικονομικά δώρα.

Από τις πιο χαρακτηριστικές της δημιουργίες είναι τα ρολόγια κατασκευασμένα από δίσκους βινυλίου, τα όμορφα χρωματισμένα βιβλία με ευχές και τοποθέτηση κάθε λογής φωτογραφιών από οικογενειακές, ρομαντικές  και γενικότερα χαρούμενες στιγμές, τα γυάλινα μπουκαλάκια χωρίς βάση που μόνο με ένα κερί μπορούν να δημιουργήσουν έναν πρωτότυπο φωτισμό, τα πορτατίφ με τις διάφορες ζωγραφιές, οι vintage κορνίζες, τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα ημερολόγια του νέου έτους. ”Δημιουργούμε ότι έχει σχέση με ξύλο και γυαλί. Φέτος, εγώ και ο άντρας μου, φέραμε πολλά καινούργια πράγματα, όπως τα ρολόγια που είναι φτιαγμένα από δίσκους βινυλίου, τα μπουκάλια χωρίς βάση, και τα βιβλία όπου μπορούμε να βάλουμε διάφορες φωτογραφίες, π.χ φωτογραφίες οικογένειας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η  κ. Γιώτα Στιβαχτοπούλου στην συνέντευξή  της στο Protionline.gr.

Οι τιμές των δημιουργιών είναι οικονομικές, κυμαίνονται από ένα μέχρι 18 ευρώ και αποτελούν μία συμφέρουσα εναλλακτική αντί για αγορές έτοιμων και πιο ακριβών δώρων, έτσι ώστε και οι αγοραστές να μπορούν να ανταποκριθούν. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από την χρονοβόρα διαδικασία των κατασκευών, δεδομένου ότι χρειάζεται  δουλειά μηνών και ολοήμερη ενασχόληση  προκειμένου να κατασκευαστεί και η πιο εύκολη  χειροποίητη δημιουργία. ”Οι τιμές είναι οικονομικές για να μπορεί να ανταπεξέλθει ο κόσμος αλλά και εμείς να βγάλουμε τα μεροκάματά μας. Οι τιμές ξεκινάνε από ένα ευρώ  ενώ η πιο ακριβή κατασκευή  είναι 18 ευρώ, ένας κούκλος για παράδειγμα κοστίζει τόσο. Είναι όλα πολύ οικονομικά για να μπορεί ο κόσμος να το αγοράσει, αλλά είναι δουλειά μηνών μέσα στο εργαστήριο και εργασία όλη την ημέρα”.

Η ίδια ξεκίνησε από το 2010 τις ”Αγγελοδημιουργίες” και είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχει στις δραστηριότητες του Πάρκου Χριστουγέννων. Το ενδιαφέρον  των καταναλωτών μέχρι στιγμής δεν είναι μεγάλο, αλλά αναμένεται να αυξηθεί τις τελευταίες μέρες πριν τις γιορτές, όταν όλοι θα αγοράσουν τα δώρα τους. Τις προηγούμενες χρονιές η κινητικότητα ήταν μεγαλύτερη, ενώ κάθε χρόνο παρατηρείται  μείωση. ”Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον των αγοραστών δεν είναι μεγάλο. Πιστεύω ότι θα κινηθεί τις τελευταίες ημέρες. Είναι μία καλή ευκαιρία για αγορά χειροποίητων δώρων, καθώς εδώ με 15 ευρώ μπορείς να αγοράσεις διάφορα πράγματα. Τις περασμένες χρονιές βέβαια η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη. Κάθε πέρυσι ήταν και καλύτερα ”.

Η ενασχόληση με την δημιουργία χειροποίητων κατασκευών δεν είναι εύκολη υπόθεση, χρειάζεται καταβολή μεγάλου κόπου αλλά συνεπάγεται  επίσης με οικονομικές δυσκολίες και ευθύνες, όπως η πληρωμή για την άδεια τοποθέτησης πάγκου στο Πάρκο. Η κ. Στιβαχτοπούλου για να αντεπεξέλθει οικονομικά διατηρεί το εργαστήριό της στο σπίτι της. Παρά τις δυσκολίες και τον κόπο οι χειροποίητες κατασκευές φτιάχνονται με αγάπη το πιο σημαντικό στοιχείο στην δημιουργία χειροποίητων κατασκευών που χρειάζεται υπομονή. ”Δουλεύουμε στο εργαστήριό μας  στο σπίτι για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα. Χρεωθήκαμε για να φτιάξουμε και το πάγκο μας με τις ”Αγγελοδημιουργίες”. Φέτος καταφέραμε να φτιάξουμε και την ταμπέλα του πάγκου. Το κάνουμε όμως αυτό από αγάπη. Η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα όταν δημιουργείς.”

 Ειδικά αυτήν την περίοδο είναι ιδιαίτερα χαρούμενη, αφού για άλλη μία  χρονιά συμμετέχει στις δραστηριότητες του Πάρκου Χριστουγέννων  με αυθεντικές κατασκευές φτιαγμένες στο χέρι με κόπο αλλά ταυτόχρονα πολύ αγάπη. ”Είμαι πάρα πολύ ευτυχής που το κάνει αυτό η πόλη μας και είναι μεγάλη η χαρά μου που συμμετέχω σε αυτό. Εύχομαι κάθε χρόνο να έχει όλο και περισσότερους επισκέπτες και περισσότερα περίπτερα για να μπορεί ο κόσμος να τα δει.  ”Το εργαστήρι των ”Αγγελοδημιουργιών” λειτουργεί στο σπίτι της κ. Στιβαχτοπούλου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί της και να επισκεφτούν το εργαστήρι μέσα από τα στοιχεία επικοινωνίας  και της σελίδας  της στο facebook  ”Αγγελοδημιουργίες- Χειροποίητες κατασκευές”. Όσοι επισκεφτούν το Πάρκο μπορούν να περάσουν μία βόλτα από το περίπτερο των ”Αγγελοδημιουγών”, το οποίο βρίσκεται καθημερινά όλη την ημέρα, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr