background img
banner
banner

Π.Α.Ε.Κ. για το νέο… χαράτσι στον λογαριασμό της ΔΕΗ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΖΗΤΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ

Να αποσύρει το «χαράτσι» που ετοιμάζει, με επιβάρυνση 6 ευρώ το χρόνο στους έντυπους λογαριασμούς ρεύματος, ζητά από το Δ.Σ. της ΔΕΗ, ο επικεφαλής της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης, α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Αρίστος Τηλιγάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να καταθέσει πρόταση για χρέωση 1 ευρώ για την έκδοση λογαριασμών της ΔΕΗ σε χάρτινη μορφή. Σήμερα εκδίδονται περίπου 7 εκατ. λογαριασμοί ανά δίμηνο και η εταιρεία εκτιμάται πως με την κίνηση αυτή θα βάλει στα ταμεία της, περίπου 42 εκατ. ευρώ ετησίως από το χαράτσι έκδοσης λογαριασμών. Να αναφερθεί ότι το μέτρο της χρέωσης του ενός ευρώ συνεπάγεται 6 ευρώ ανά πελάτη ετησίως αφού οι λογαριασμοί είναι διμηνιαίοι.

΄΄Σε μια δύσκολη εποχή για όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, η ΔΕΗ βάζει την θηλιά στον λαιμό των καταναλωτών αυξάνοντας το ταμειακό διαθέσιμο της, προφανώς μη κατανοώντας την αδυναμία των συμπολιτών μας σε ημέρες οικονομικής αδυναμίας. Άραγε η ΔΕΗ τι προσπαθεί να πετύχει με το νέο προκλητικό χαράτσι της και ποια θα είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη για τον κάθε καταναλωτή, όταν άλλες ιδιωτικές εταιρίες διάθεσης ρεύματος προσφέρουν προνομιακές τιμές και εκπτώσεις΄΄, επισημαίνει ο κ. Τηλιγάδης, προσθέτοντας: ΄΄Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΕΗ να αποσύρει το χαράτσι των 6 ευρώ ετησίως στον κάθε λογαριασμό και να προχωρήσει άμεσα σε διευκολύνσεις παροχής υπηρεσιών στον πολίτη και στις επιχειρήσεις. Ανεπίτρεπτο στις μέρες μας ο μεγαλύτερος Δημόσιος Οργανισμός παροχής ρεύματος να εκβιάζει τις τσέπες των συμπολιτών για να γεμίσει τα δικά του ταμεία΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Αντιλαμβανόμαστε την περιβαλλοντική συνείδηση της ΔΕΗ, αντιλαμβανόμαστε την εξυπηρέτηση λογαριασμών μέσω email, αλλά η ΔΕΗ οφείλει ως αντισταθμιστικά μέτρα στην επιβολή του χαρατσιού της στον έντυπο λογαριασμό, να αφαιρέσει από τους καταναλωτές έξοδα αποστολής και εκτύπωσης του λογαριασμού, εκτός και αν η ΔΕΗ κατανοήσει την οικονομική κατάσταση των ημερών και αποσύρει την επίμαχη απόφασή της΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr