background img
banner
banner

Προληπτικοί οφθαλμολογικοί έλεγχοι σε 1.595 μαθητές!

ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με την εξέταση 1.595 μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε για την περίοδο 2017-2018 ο προληπτικός οφθαλμολογικός έλεγχος που οργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε σχολεία των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Οι προληπτικές εξετάσεις θα συνεχιστούν με οδοντιατρικούς ελέγχους.

΄΄Πραγματοποιήσαμε ολοκληρωμένους προληπτικούς οφθαλμολογικούς ελέγχους σε  απομακρυσμένες περιοχές και χωριά της Δυτικής Ελλάδας, όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες. Αξιολογούμε σε εξατομικευμένο πλαίσιο τα περιστατικά παιδιών και οικογενειών που βρίσκονται σε κίνδυνο, με σκοπό τη στήριξη και την παροχή αποτελεσματικής βοήθειας, θεμελιώνοντας έτσι ένα συνεχές υποστηρικτικό δίκτυο για τη φροντίδα των παιδιών της Δυτικής Ελλάδας΄΄, δήλωσε ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, στη διάρκεια συνάντησής με την εκπαιδευτική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Σαγεΐκων.

Η Προληπτική Ιατρική εντάσσεται στους στρατηγικούς στόχους του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει συνάψει η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και  «Το Xαμόγελο του Παιδιού». Στο πλαίσιο αυτό ο Εθελοντικός Οργανισμός συνέδραμε στους ελέγχους με την κινητή οφθαλμιατρική μονάδα που διαθέτει.

Στο πρόγραμμα των προληπτικών οφθαλμολογικών ελέγχων, στα σχολεία της Αιγιάλειας, συμπεριλήφθηκε και το Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας. Σε επίπεδο Αχαΐας εξετάστηκαν 305 μαθητές.

Ποιοι συμμετείχαν

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με τη στελέχωση των οφθαλμιάτρων από τις Γενικές Νοσοκομειακές Μονάδες της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και τη συμμετοχή των Ιατρικών Συλλόγων των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων μέσω των οποίων συνεργάστηκαν και οι ιδιώτες γιατροί.

Έπονται προληπτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι

Το πρόγραμμα της δωρεάν προληπτικής ιατρικής σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τη συνεργασία της Εθελοντικής Οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα συνεχιστεί με τη διεξαγωγή δωρεάν προληπτικών οδοντιατρικών ελέγχων κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr