background img
banner
banner

Προσπάθειες για την διάσωση του εργοστασίου Καλλιμάνης

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

Την δική τους παρέμβαση ώστε να διασωθεί το εργοστάσιο «Καλλιμάνης» και να διασφαλιστεί το εργασιακό τους μέλλον, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι, σε κεντρικό επίπεδο, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Αιγίου.
Ακολούθως, τα 13 άτομα της αιγιώτικης αποστολής, επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank με σκοπό την άσκηση πιέσεων ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» για την είσοδο του ενδιαφερόμενου επενδυτή στην εταιρεία.

Το ραντεβού στο υπουργείο ήταν προγραμματισμένο από την Αχαιή βουλευτή Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία επίσης ήταν παρούσα στην συνάντηση, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη να τους υποδέχεται και να ακούει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Παρών στην συνάντηση, ήταν ακόμη ο Σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας Αλέξανδρου Φλαμπουράρη.

Όπως μετέφερε στο Protionline.gr  η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Καλλιμάνης» Αγγελική Παπαντωνοπούλου,΄΄ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση των κυβερνητικών παραγόντων να βοηθήσουν ώστε να βγει η εταιρεία από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει και κατά συνέπεια και εμείς οι εργαζόμενοι που παραμένουμε σε επίσχεση εργασίας εδώ και πολύ καιρό΄΄. Να σημειωθεί ότι συνολικά οι εναπομείναντες εργαζόμενοι της εταιρείας ανέρχονται σε 80.

Οι τράπεζες να δώσουν το «πράσινο φως» στον επενδυτή

΄΄Αυτό που μας ανέφεραν είναι ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις και προς τις τράπεζες, ώστε να αρθούν τα εμπόδια που θέτουν για να προχωρήσει η είσοδος του ενδιαφερόμενου επενδυτή στην εταιρεία΄΄, πρόσθεσε η κ. Παπαντωνοπούλου.

Εν συνεχεία, τα δέκα περίπου μέλη του Σωματείου και οι τρεις εκπρόσωποι της διοίκησης του Ε.Κ.Α., μετέβησαν στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank η οποία είναι η τράπεζα με την μεγαλύτερη δανειοδότηση στην εταιρεία (περίπου το 75%). Όπως έκανε γνωστό στο Protionline.gr   ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ΄΄ζητήσαμε να δούμε τον διευθύνοντα σύμβουλο κάτι που δεν έγινε και επιμένοντας γίναμε δεκτοί από υψηλό στέλεχος της τράπεζας που διαχειρίζεται το δάνειο της αιγιώτικης εταιρείας. Ο συγκεκριμένος, μας μετέφερε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και προέχει να υπάρχει συγκατάθεση και από τις υπόλοιπες τέσσερις τράπεζες που εμπλέκονται στα χρέη της εταιρείας΄΄.

Να σημειωθεί πως στην φάση διακανονισμού με τις τράπεζες βρίσκεται και ο επενδυτής και η θετική έκβαση της υπόθεσης, δεν αφορά μόνο τους εμπλεκόμενους αλλά όλη την τοπική κοινωνία που επιθυμεί την διατήρηση λειτουργίας του εργοστασίου. ΄΄Μέσα στην γενικότερη αποβιομηχάνιση και τα συνεχή λουκέτα, είναι επιτακτική η ανάγκη διατήρησης αυτού του εργοστασίου, η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και η συνέχιση της λειτουργίας του. Από πλευράς Alpha Bank μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν να… λύσουν το κουβάρι. Αυτό που ζητήσαμε εμείς είναι να γίνει το συντομότερο δυνατόν΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.

Η πρωτοβουλία αυτή των εργαζομένων σε συνεργασία πάντα με το Εργατικό Κέντρο, αποτέλεσε θέμα συζήτησης στην χθεσινή Γενική Συνέλευση του Ε.Κ.Α. που πραγματοποιήθηκε σε γενικότερο κλίμα προβληματισμού.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr