background img
banner
banner

Σκυλιά του είχαν… φάει τα πρόβατα

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

Στο γεγονός ότι δεν αποδεικνύεται πως τα σκυλιά που επετέθησαν στο κοπάδι του ήταν αδέσποτα, αλλά και στην έλλειψη σχετικής έκθεσης από κτηνίατρο, «πατάει» ο δήμος και δεν ενέκρινε αποζημίωση ή εξωδικαστικό συμβιβασμό στον ιδιοκτήτη προβάτων που έχασε δώδεκα ζώα του από επίθεση σκυλιών πριν από ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα, από τον προηγούμενο Δεκέμβριο, ο κτηνοτρόφος είχε καταγγείλει το γεγονός ότι αγέλη αδέσποτων σκύλων επετέθη στα οικόσιτά του σε κτήμα – περιβόλι ιδιοκτησίας του, στην θέση «Μπούκα» Καμαρών και κατασπάραξε έξι πρόβατα, πέντε προβατίνες και ένα κριάρι. Το ύψος της ζημιάς είχε προσδιοριστεί από τον ίδιο συνολικά σε 6.900€. Καταθέτοντας σχετική αίτηση στον δήμο, ζητούσε αποζημίωση για την απώλεια. Το αίτημα εξετάστηκε αρχικά από την νομική υπηρεσία του δήμου, όπου ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι μαζί με την αίτηση, ο ιδιοκτήτης δεν κατέθεσε κανένα άλλο σχετικό έγγραφο (π.χ. βιβλίο συμβάντων αστυνομίας, κτηνιατρική βεβαίωση κ.λπ.), παρά μόνο την «αίτηση βεβαίωσης», όπως αναφέρεται από τον ίδιο, η οποία συνυπογράφεται από τον Αγροφύλακα και τον Αντιδήμαρχο χωρίς να αναφέρονται ονόματα κάτω από τις υπογραφές. Η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας προς την Οικονομική Επιτροπή ήταν η μη καταβολή της αιτούμενης αποζημίωσης, κρίνοντας ότι από τα προσκομιζόμενα έγγραφα δεν προκύπτει ευθύνη του δήμου. Πέραν αυτού, έκρινε ότι δεν προκύπτει ότι τα σκυλιά ήταν αδέσποτα και είναι θέμα απόδειξης πώς μπήκαν μέσα στο περιβόλι και εάν αυτό ήταν περιφραγμένο.

Το θέμα εξετάστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου στην τελευταία συνεδρίασή της με τον πρόεδρο Περικλή Παπαγιαννακόπουλο να προτείνει την αποδοχή της εισήγησης του νομικού Συμβούλου του δήμου. Υπέρ της εισήγησης του Νομικού Συμβούλου του δήμου ψήφισαν πέντε μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ στο να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με την σχετική «αίτηση βεβαίωσης» που κατέθεσε, ψήφισαν δύο μέλη, με την αίτηση να απορρίπτεται κατά πλειοψηφία…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr