background img
banner
banner

Στη Λισαβόνα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Στην Λισαβόνα βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Κογκρέσου της Ομάδας του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (Party of European Soscialists – PES) που θα ολοκληρωθούν αύριο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το ανώτατο όργανο του PES που καθορίζει τις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές του Κόμματος.

Το Κογκρέσο PES συνεδριάζει υπό τον τίτλο «Δίκαιη, Ελεύθερη, Βιώσιμη: η Προοδευτική Ευρώπη που θέλουμε», διαδικασία που σηματοδοτεί την έναρξη της εκστρατείας του κόμματος για τις Ευρωεκλογές του 2019. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα εκλεγεί ο Κοινός Υποψήφιος (Spitzenkandidat) του PES που θα ηγηθεί της εκστρατείας για τις Ευρωεκλογές 2019 και θα είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας είναι ο μοναδικός Έλληνας απ’ την Ομάδα PES στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών –ως Αντιπρόεδρος της- που έχει δικαίωμα ψήφου στη διαδικασία η οποία αναμένεται να επικυρώσει την υποψηφιότητα του Φρανς Τίμερμανς. Οι Περιφερειάρχες που ανήκουν στην Ομάδα Ευρωπαίων Περιφερειών του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών συνέταξαν ένα Μανιφέστο, το οποίο συνυπογράφει και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και το οποίο απεστάλη στον Φρανς Τιμερμανς, Πρώτο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επικεφαλής Υποψήφιο (Spitzenkandidat) του PES.

Στο Μανιφέστο τονίζεται πως οι Περιφέρειες θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ΕΕ, για τους τομείς στους οποίους έχουν αρμοδιότητες, ενώ οι Περιφερειάρχες μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στην ανάδειξη της ευρωπαϊκής προστιθέμενης αξίας. Στο ίδιο κείμενο τονίζεται ότι «οι Περιφέρεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις προσεχείς Ευρωπαϊκές Εκλογές λόγω της εγγύτητάς τους στην κοινωνία, στην αξιοπιστία τους έναντι των πολιτών και, κυρίως, στην τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στη διαχείριση ενός ευρέος φάσματος τομεακών πολιτικών».

Συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου

Μάλιστα, ο κ. Κατσιφάρας, το βράδυ της Τετάρτης είχε συνάντηση με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κορίνα Κρέτσου. Η κ. Κρέτσου παρευρέθη στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών που φιλοξενήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην ομιλία της αναφέρθηκε στο μέλλον της Ευρώπης, με ορίζοντα όχι μόνο τις προσεχείς ευρωεκλογές αλλά και τις συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 και την κατανομή των χρηματοδοτήσεων, στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Κατσιφάρας έχει επισημάνει ότι είναι αναγκαίο η προετοιμασία για την επόμενη προγραμματική περίοδο να ολοκληρωθεί στο συντομότερο δυνατόν χρόνο ώστε να μην υπάρξουν κενά και επιπλέον να δοθεί ιδιαίτερο βάρος σε πόρους που θα απαντούν σε πιεστικές κοινωνικές ανάγκες όπως η ανεργία, η ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, η εκπαίδευση και η κατάρτιση.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr