background img
banner
banner

Συνεχής αύξηση επισκεπτών και εσόδων

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ «ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ 2018 Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Βραβείο ως ανερχόμενη περιοχή της χώρας στον τομέα του Τουρισμού, με βάση τον αριθμό των επισκεπτών και την αύξηση των διανυκτερεύσεων και των ταξιδιωτικών εισπράξεων, αλλά και ως διακριτού πολιτιστικού προορισμού παρέλαβε το βράδυ της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου 2018 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κατά την ετήσια εκδήλωση «Treasures of Greek Tourism Awards 2018» που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park στην Αθήνα.

Το βραβείο παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας. Στην διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα σημαντικά βήματα που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στη Δυτική Ελλάδα στον τομέα της ενίσχυσης της τουριστικής φυσιογνωμίας της περιοχής και της αύξησης της ροής επισκεπτών και εσόδων.

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα των τουριστικών ροών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, αναφέρθηκε ότι: Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 είχαμε 462.000 περισσότερες διανυκτερεύσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και αύξηση κατά 73% των ταξιδιωτικών εισπράξεων. Την ίδια περίοδο η οικονομία της Περιφέρειας, απ’ την τόνωση της τουριστικής κίνησης, ενισχύθηκε με επιπλέον 38 εκατομμύρια ευρώ. Το σύνολο των διανυκτερεύσεων στην Δυτική Ελλάδα πλησιάζει τις 1,4 εκατομμύρια, επίδοση που ανάλογη της δεν είχε καταγραφεί ποτέ στην περιοχή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr