background img
banner
banner

Την προσεχή Δευτέρα η ετυμηγορία…

ΔΙΕΚΟΠΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΟΛΥΩΡΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΩΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Για την προσεχή Δευτέρα 28 Ιανουαρίου διεκόπη χθες βράδυ η εκδίκαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου της έφεσης κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης για την υπόθεση της μήνυσης κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου για το περίφημο «Φτύστε τους!». Μία δίκη διήρκεσε περίπου εννέα ώρες με πολλές καταθέσεις και από τις δύο πλευρές, με μεγάλο ακροατήριο και με την υπόθεση να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον, παρατείνοντας την αγωνία ακόμη λίγες μέρες…
Ο Μητροπολίτης κατηγορείται για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, μετά την ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο, με την οποία είχε καταφερθεί κατά των ομοφυλοφίλων. Υπενθυμίζεται πως έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών για το αδίκημα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος, αλλά και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αιγίου για τα άλλα δύο σκέλη του κατηγορητηρίου.

Ποιοι κατέθεσαν

Η δίκη πραγματοποιήθηκε παρουσία αστυνομικής δύναμης, ενώ παρόντες ήταν πολλοί συμπαραστάτες του Μητροπολίτη. Έχοντας το νούμερο «2» στο πινάκιο, η δίκη ξεκίνησε στις 9.35 το πρωί με τους συνηγόρους υπεράσπισης του Μητροπολίτη, Γιώργο Μπέσκο, Γιώργο Παπαϊωάννου και Βασίλη Ομπλατζάκη να καταθέτουν ένσταση κατά της έφεσης. Η έδρα αποσύρθηκε εξετάζοντας το αίτημα, το οποίο απέρριψε λίγα λεπτά μετά. Εξετάστηκαν οι μηνυτές πλην δύο που απουσίαζαν και στην συνέχεια οι μάρτυρες κατηγορίας, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νικόλαος Αλιβιζάτος και ο ποινικολόγος Χριστόφορος Ανδρικόπουλος. Στη συνέχεια και μετά από διάλειμμα εξετάστηκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Αμβροσίου. Οι Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως Ιερεμίας και Ηλείας Γερμανός, καθώς επίσης και ο ιατρός Σωτήρης Καρανικόλας και η δικηγόρος από την Αθήνα Ελένη Καρνιάτη.
Ακολούθως, ο πρόεδρος της έδρας ζήτησε διακοπή της δίκης, ανακοινώνοντας πως θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα στις 10.00 το πρωί, αποδεχόμενος το αίτημα της ώρας ούτως ώστε να έχουν χρόνο να παρευρεθούν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής από τη Θεσσαλονίκη. Την Δευτέρα αναμένεται η απολογία του κατηγορούμενου Μητροπολίτη, η αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης, η πρόταση της Εισαγγελέως και η ετυμηγορία.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr