background img
banner
banner

Όταν το ταλέντο και η αγάπη για την μουσική ενώνονται…

 Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΕΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

Η μουσική είναι πηγή ζωής, έμπνευση, πάθος. Ειδικότερα όταν είσαι νέος και ξεκινάς να ανακαλύπτεις τα όμορφα μονοπάτια της τέχνης. Πολλοί γοητεύονται από την μουσική, λίγοι καταφέρνουν να την αγγίξουν. Υπάρχουν κι’ άλλοι όμως που διαθέτουν ένα γνήσιο μουσικό ταλέντο από μικρή ηλικία και μαγεύουν με την ”μελωδία” της φωνής τους. Ένα τέτοιο ταλέντο βρίσκουμε και στο πρόσωπο της νεαρής φοιτήτριας Φυσικοθεραπείας στο ΤΕΙ Αιγίου, Κατερίνας Καλογεροπούλου, που μας έχει μαγέψει με την ερμηνεία της ουκ ολίγες φορές σε γνωστά και αγαπημένα στέκια του Αιγίου. Όσοι έχουν ακούσει την φωνή της ζωντανά έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια, ενώ όσοι δεν είχαν την ευκαιρία, πρέπει να την αρπάξουν γρήγορα.

Η αγάπη της Κατερίνας για την μουσική ξεκίνησε από μικρή ηλικία, όταν πήγαινε γυμνάσιο και αποφάσισε να πειραματιστεί με την εκμάθηση διάφορων μουσικών οργάνων, όπως κιθάρα και μπουζούκι. Δεν κατάφερε να συνεχίσει κάποιο, αλλά αργότερα στα φοιτητικά της  χρόνια,  όταν αποφάσισε να ασχοληθεί εντατικά με το τραγούδι ξεκίνησε πιο σοβαρά την ενασχόλησή της με το μπουζούκι. Η επαφή με την μουσική δεν τελειώνει εδώ καθώς αυτή την περίοδο συνεχίζει τα μαθήματα  μουσικής στο Πρότυπο Ωδείο του Αιγίου για την κατοχή του  πτυχίου  Αρμονίας. Όπως αναφέρει και η ίδια στην συνέντευξή της στην ”Π”, ”Ασχολήθηκα πρώτη φορά στο γυμνάσιο με την μουσική. Ξεκίνησα κιθάρα, αργότερα μπουζούκι αλλά το άφησα. Αργότερα, το ξεκίνησα πάλι, όταν ασχολήθηκα πιο σοβαρά με την μουσική. Επίσης αυτή την περίοδο συνεχίζω τις σπουδές μουσικής  στο Πρότυπο Ωδείο του Αιγίου για την κατοχή του πτυχίου Αρμονίας. Μέχρι στιγμής έχω περάσει  τις δύο αρχικές φάσεις και περιμένω την τελική”.

Οι live εμφανίσεις στο Αίγιο

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στο Αίγιο, στην πόλη των φοιτητικών της χρόνων, βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να κάνει αυτό αγαπάει, να  δοκιμαστεί και να  αποκτήσει νέες εμπειρίες μέσω της ερμηνείας σε ζωντανά νυχτερινά  live. Τα κέντρα διασκέδασης στα οποία έχει τραγουδήσει συμπεριλαμβάνουν  ταβερνούλες, εστιατόρια, μπαρ και γενικότερα αγαπημένα μέρη  χαλάρωσης και διασκέδασης των Αιγιωτών. Η ερμηνεία  τραγουδιών σε νυχτερινά στέκια διασκέδασης δεν ήταν στα άμεσα σχέδιά της, αλλά η επαφή με τα κατάλληλα άτομα της χάρισε την ευκαιρία για βραδινές εμφανίσεις και περαιτέρω ενασχόληση με την μουσική. ”Κάποια από τα νυχτερινά κέντρα που έχω εμφανιστεί είναι τα ”Cafe DelMar” και ”Πύργος” στα οποία έχω κάνει 1 εμφάνιση,  το ”Mood”   με 2 live, το ”Drops”  παλιότερα με 3 live. Στο ”Πιθάρι της Γεύσης” έχω εμφανιστεί περισσότερες φορές, ενώ στο ”Σούρουπο” εργαζόμουν πέρυσι για την χειμερινή σεζόν. Έχω παίξει, επίσης, στο ”Πατς”  στην Καλλιθέα, στον ”Παναγιώτη” στα Σελιανίτικα και στο ”Αιγαίον Πέλαγος” στην Τέμενη. Δεν ήταν στα σχέδιά μου οι live εμφανίσεις, αλλά νιώθω τυχερή γιατί μέσα από το Ωδείο γνώρισα ανθρώπους της μουσικής και έτσι το πήγαμε πιο επαγγελματικά. Έπειτα γνώρισα  και άλλους μουσικούς από το Αίγιο  και έτσι εγκλιματίστηκα στο περιβάλλον”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η  Κατερίνα Καλογεροπούλου.

Οι live εμφανίσεις ήρθαν στην ζωή της πριν τρία χρόνια περίπου, όταν βρισκόταν στο 2ο έτος φοίτησης στο Τμήμα της Φυσικοθεραπείας. Τώρα βρίσκεται στο 4ο έτος και ισορροπεί ανάμεσα στην σχολή της και την μουσική. Ο συνδυασμός αυτών των δύο είναι δύσκολος και πάντα κάτι μένει πίσω, αλλά πάνω από όλα έχει σημασία η προσπάθεια που καταθέτει και η επιμονή για επιτυχία. Ίσως κάποιες φορές υπερισχύει η μουσική, όχι αδίκως καθώς είναι η μεγάλη της αγάπη, αυτό που της αρέσει να κάνει κάθε στιγμή της καθημερινότητας, αυτό που της προσφέρει συνεχώς έμπνευση. Σύμφωνα με την ίδια, ”Προσπαθώ να συνδυάσω και τα δύο. Κάποιες φορές όμως το ένα μένει πίσω. Η αλήθεια είναι ότι το τραγούδι μου αρέσει πιο πολύ. Μου προσφέρει έμπνευση, χαλάρωση, γεμίζει την ημέρα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς μουσική.”

Η εμβάθυνση στον κόσμο της μουσικής

Η ζωή της ως φοιτήτρια στο Αίγιο κυλά χαλαρά και αρμονικά. Να πούμε ότι η ίδια κατάγεται από την Χώρα Μεσσηνίας και μένει στο Αίγιο τα τελευταία 4 χρόνια. Η ομορφιά του τοπίου την καθιστά ιδανική ως φοιτητούπολη, όχι όμως για μελλοντικό τόπο εργασίας. Όπως και να έχει, θα θυμάται πάντα το Αίγιο ως τη πόλη που ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα και την βοήθησε να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες στο τραγούδι. Άλλωστε, θα συνεχίσει να εμβαθύνει  στο κόσμο της μουσικής όσο και να ασχολείται  με τον τομέα σπουδών της. ”Έχω μία καλή φοιτητική ζωή στο Αίγιο καθώς είναι μία μικρή και όμορφη πόλη. Δεν θα ήθελα να ζήσω μόνιμα όμως. Θα ήθελα  κάπου αλλού με περισσότερες προοπτικές, αλλά το Αίγιο μπορεί να προσφέρει μία καλή αρχή σε οτιδήποτε, είτε στο τραγούδι, είτε στην Φυσικοθεραπεία. Όσο αφορά τα μελλοντικά μου σχέδια, θα ήθελα να πάρω το πτυχίο στην σχολή μου για να ασχοληθώ με την ειδικότητά μου. Παράλληλα, θα ήθελα και το πτυχίο στην αρμονία, να χτίσω το επίπεδο μου στην μουσική θεωρητικά αλλά και να εξελίξω το τραγούδι.”, σύμφωνα με δηλώσεις της συνεντευξιαζόμενης.

Η  Κατερίνα Καλογεροπούλου αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα όλων των νέων που διαθέτουν ταλέντο, αλλά δεν το παρατούν και προσπαθούν να το εξελίξουν συνεχώς. Για να αντιληφθεί, όμως, κάποιος το ταλέντο και την μαγική ερμηνεία της  πρέπει να την επισκεφτεί ένα από τα πολλά live της.

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr