background img
banner
banner

Άλλο εισφορές άλλο κατώτατος μισθός

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΟΥ

Επιστολή προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Έφη Αχτσιόγλου απέστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, ζητώντας να αποσυνδεθεί πλέον η καταβολή εισφορών και να μην εξαρτάται από το ύψος του κατώτατου μισθού.

Συγκεκριμένα, επ’ αφορμή της εξαγγελίας περί αυξήσεως του κατώτατου μισθού με τον οποίο είναι συνδεδεμένο το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ο Δ.Σ.Α. καλεί την υπουργό, επί τη βάσει και των εγγράφων και επιστολών της Επιτροπής αναφορών της Κομισιόν που επελήφθη του ζητήματος κατόπιν της υπ’ αριθ. 0663/2016 σχετικής αναφοράς του Δ.Σ.Α. δια των οποίων εκαλείτο η Ελληνική Κυβέρνηση όπως εξορθολογίσει τις εισφορές που καταβάλλουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, επιταγή στην οποία όντως έστω εν μέρει ανταποκρίθηκε, να αποσυνδεθεί πλέον η καταβολή εισφορών και να μην εξαρτάται από το ύψος του κατώτατου μισθού.

΄΄Δε δύναται να λαμβάνεται μέριμνα μόνο για συγκεκριμένη μερίδα πολιτών και να επιβαρύνονται για πολλοστή φορά οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδίως ο δικηγορικός κλάδος ο οποίος τόσο έχει βληθεί τα τελευταία δέκα έτη από ληφθέντα μέτρα ασφαλιστικής και φορολογικής υφής κυρίως και κατ’ επέκτασιν έχει περιοριστεί δραματικά και η δυνατότης του πολίτη να αποταθεί στα δικαστήρια΄΄, αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου, καταλήγοντας ως εξής: ΄΄Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ούτε συνταγματικά πολλώ δε μάλλον ηθικά μια τέτοια επερχόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ιδίως στη δυσμενή για τον κλάδο μας συγκυρία όπου οι περισσότεροι δικηγόροι αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες έχοντας ήδη επωμισθεί τεράστια βάρη αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους και να έχουν ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr