background img
banner
banner

Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες…

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Την κλιμάκωση του αγώνα και την συμμετοχή τους το επόμενο διάστημα στις πανελλαδικά συντονισμένες αγροτικές κινητοποιήσεις, αποφάσισαν τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου, που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο.

Οι αγρότες – μέλη του Συλλόγου υιοθετούν το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων κρίνοντας πως οι απαντήσεις του υπουργού δεν τους ικανοποιούν, εκτιμώντας ότι είναι γενικές, αόριστες και παραπέμπουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους σύμφωνα με την εξέλιξη των δημοσιονομικών συνθηκών, στο απώτερο μέλλον…

Οι αγρότες έκριναν πως ο οργανωμένος αγώνας είναι μονόδρομος, είναι αυτός που έφερε μέχρι σήμερα αποτελέσματα, έδωσε ανάσα, καθυστέρησε την εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών που ξεκληρίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά και ο σύλλογος καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στον μακρύ και δύσκολο αγώνα που δίνουν για την επιβίωσή τους και για την συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

Συγκέντρωση την Πέμπτη -Ετοιμάζονται για Αποκεντρωμένη

Έτσι: Ξεκινούν άμεσα νέο γύρο περιοδειών και συσκέψεων στα χωριά, για την καλύτερη ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων, ενώ αυτή την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου διοργανώνουν παναιγιάλεια συγκέντρωση στις 10:30πμ μπροστά στα γραφεία της ΠΕΣ. Όπως τονίζουν, ΄΄απαιτούμε αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών και στήριξη τους. Για τους ελαιοπαραγωγούς που έχασαν φέτος όλο σχεδόν το εισόδημα τους λόγω των καιρικών συνθηκών-ανάπτυξη δάκου-γλοιοσπόριου και του ελλιπούς έως ανύπαρκτου προγράμματος δακοκτονίας από τον κρατικό προϋπολογισμό και για τους παραγωγούς εμονιού – εσπεριδοειδών, από τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα, από το εμπάργκο στην Ρωσία και την ασυδοσία των εμπόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό΄΄. Ζητούν ακόμη να καταβληθεί άμεσα η συμπληρωματική τιμή για τη σταφίδα καθώς και εφαρμογή του προγράμματος αναμπέλωσης και να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς, λόγω λάθους του υπουργείου(ΟΠΕΚΕΠΕ) με την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΝ.

Τέλος, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου, διοργανώνει από κοινού συγκέντρωση- διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου με τους άλλους Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού Αχαΐας με κύριο αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, προκειμένου: Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης. Αλλαγή στον κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να υπάρχει κάλυψη για όλους τους ζημιογόνους παράγοντες και να καλύπτεται στο 100% και κρατική συμμετοχή στον προϋπολογισμό του που μέχρι σήμερα είναι μηδενική και στηρίζεται μόνο από τις συμμετοχές των αγροτών.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr