background img
banner
banner

ΔΕΗ: Ερχονται αυξήσεις στα τιμολόγια – «Χάνεται» η έκπτωση του 15% για τους συνεπείς

ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Νέο «πονοκέφαλο» στους οικιακούς και εταιρικούς πελάτες της ΔΕΗ προκαλεί η πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσεις σε μπαράζ αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, για να εξισορροπήσει τις ζημίες.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να «εξανεμιστεί» και η έκπτωση του 15%, που ισχύει σήμερα για τους συνεπείς πελάτες και αφορά τέσσερα εκατομμύρια καταναλωτών.

Το ταπεινό… αντίδωρο της ΔΕΗ για τις, ενδεχομένως, «τσουχτερές» αυξήσεις θα είναι η έκπτωση ύψους ενός ευρώ για όσους επιλέγουν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά τον λογαριασμό τους -κάτι που οι εταιρείες τηλεφωνίας εφαρμόζουν εδώ και χρόνια.

Σημείο – «κλειδί» για τη θέσπιση των ανατιμήσεων θεωρείται η καθιέρωση ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό, εν ολίγοις, σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα αποσβέσει την άνοδο των χρηματιστηριακών τιμών για τους ρύπους, με όχημα τις τσέπες των καταναλωτών.

Ερωτηθείς για τις αιτίες που ωθούν στις ανατιμήσεις, ο Μανώλης Παναγιωτάκης «φωτογράφισε» κυβερνητικές επιλογές τονίζοντας ότι σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι δαπάνες ύψους 1 δισ. ευρώ που επωμίστηκε η δημόσια εταιρεία, όπως η χρέωση για την κάλυψη του ελλείμματος του λογαριασμού των ΑΠΕ, οι δημοπρασίες προθεσμιακών προϊόντων.

Πηγή:  iefimerida.gr


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr