background img
banner
banner

Διεκδίκηση επιδομάτων εορτών και αδειών από εκπαιδευτικούς της Αιγιάλειας…

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Δυναμικά στην διεκδίκηση των αναδρομικών 13ου – 14ου μισθού που έχουν κοπεί από το 2013, μπαίνουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας να πρωτοπορεί, έχοντας ήδη μεριμνήσει για την κατάθεση ομαδικών αγωγών των μελών του και μάλιστα ένα μήνα πριν η ΑΔΕΔΥ καλέσει Ομοσπονδίες, Νομαρχιακά Τμήματα και Γενικούς Συμβούλους να προχωρήσουν σε αντίστοιχες νομικές ενέργειες!

΄΄Ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας έχει ήδη καταθέσει τις αγωγές των συναδέλφων δια του δικηγόρου και προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργου Μπέσκου΄΄, όπως έκανε γνωστό στην «Π» η πρόεδρος των εκπαιδευτικών Π.Ε. της περιοχής, Αθηνά Σκανδάμη, αισθανόμενη πλέον δικαιωμένη για τον αγώνα που ξεκίνησε ο Σύλλογος, ο οποίος πλέον τώρα γενικεύεται. Παράλληλα, η κ. Σκανδάμη δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τα μέλη του Συλλόγου για την εμπιστοσύνη τους, κάνοντας γνωστό πως ο Σύλλογος προχώρησε σε αυτή την κίνηση καθώς παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της υποχρέωσης του σεβασμού και προστασίας της αξίας του ανθρώπου, η αρχή της ισότητας ως προς την κατανομή των δημοσίων βαρών και η αρχή της αναλογικότητας.

Αγωγές για 348 εκπαιδευτικούς της περιοχής

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος κατέθεσε ομαδικές αγωγές για 300 μέλη του μόνιμους εκπαιδευτικούς στις 21 Δεκεμβρίου και για 48 αναπληρωτές στις 31 Δεκεμβρίου. Επίσης, «ποντάρει» στην δικαίωση δικαστικών με τα ίδια αιτήματα, ζητώντας αναδρομικά 1.000 ευρώ το χρόνο για κάθε εκπαιδευτικό και το συνολικό ποσό των 3.000 ευρώ προσθέτοντας επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, από το 2016 έως σήμερα, ξεκινώντας από το έτος εντός του οποίου δημιουργήθηκαν οι ένδικες αξιώσεις και κατέστησαν αυτές δικαστικά επιδιώξιμες.

Όπως έκανε γνωστό η κ. Σκανδάμη, την 1η Φεβρουαρίου πρόκειται να ληφθεί η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας και να κριθεί εάν είναι παράνομη η κατακράτηση των εν λόγω επιδομάτων.

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι το σκεπτικό των αποφάσεων του ΣτΕ ότι η αντισυνταγματικότητα της κατάργησης των επιδομάτων εορτών και αδείας δεν αφορά μόνο τους δικαστικούς υπαλλήλους που ήταν διάδικοι των αντίστοιχων υποθέσεων επί των οποίων εκδόθηκαν οι κρίσιμες αποφάσεις, αλλά αφορά το σύνολο των υπηρετούντων στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σε κάθε περίπτωση, οι αγωγές των ενδιαφερόμενων θα πρέπει να έχουν ασκηθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019 (το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαρτίου ’19), χρόνος που εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί για να δημοσιευθεί η σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr