background img
banner
banner

Έδωσε χρονοδιάγραμμα για το «νέο Ε.Κ.Α.ΜΕ.» ο Περιφερειάρχης

 ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΚΛΙΜΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 

Με την χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων, διοικούντων, εκπαιδευτών, φίλων του Ε.Κ.Α.ΜΕ., γονιών και κυρίως των «παιδιών» του, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ειδικού Κέντρου. Μία χαρά που πηγάζει από την έγκριση της χρηματοδότησης και την άμεση δημοπράτηση του έργου ανέγερσης των νέων εγκαταστάσεών του, έτσι όπως ανακοινώθηκε επίσημα και δια στόματος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Ο κατάμεστος χώρος της καφετέριας «Cityzen» πλημμύρισε από ευχές και χαμόγελα καθώς όλοι γνωρίζουν πως η νέα αυτή εξέλιξη, που θα είναι εμφανής αυτή τη χρονιά, σηματοδοτεί ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με αναπηρίες της περιοχής.

Παρών στην εκδήλωση ήταν, όπως προαναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, ο τ. Αντινομάρχης Αχαΐας και π. Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Γεράσιμος Φεσσιάν, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Αιγιαλείας Στράτος Βαρδάκης, ο πρώην δήμαρχος Αιγιαλείας Απόστολος Καραφωτιάς, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας Χρήστος Γούτος, ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος κ.ά. Την πίτα ευλόγησαν οι άγιοι πατέρες Δαμιανός Σταυρίδης και Δημήτριος Κουτρουλής, με τον πρώτο να εκφράζει ευχές για την νέα χρονιά και για ευόδωση των στόχων.

Τα… κομμάτια της πίτας

Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Θόδωρος Στεφανίδης αναφέρθηκε στο όραμα που οσονούπω παίρνει σάρκα και οστά. Μάλιστα, κατά την κοπή της πίτας, αφιέρωσε ένα κομμάτι στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, αλλά και ένα στις νέες, καθώς και ένα ξεχωριστό στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που θα περιλαμβάνουν. Επίσης, αφιέρωσε ένα κομμάτι στον Περιφερειάρχη για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη αυτού του στόχου…

Ο ίδιος ο κ. Κατσιφάρας μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την προσπάθεια, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την δρομολόγηση του έργου 3,5 εκατ. ευρώ, δίνοντας, για πρώτη φορά και χρονοδιάγραμμα για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, όπως είπε, ΄΄θα ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες το αργότερο σε ένα δίμηνο και εάν προχωρήσουν χωρίς πρόβλημα, μέσα στο 2019 όχι μόνο θα έχουμε ανάδοχο αλλά θα ξεκινήσουν οι εργασίες΄΄.

Ικανοποιημένος ο Απ. Κατσιφάρας

Θυμάμαι πολλά χρόνια πριν που πολλοί από εσάς ήσασταν και τότε και ξεκινούσατε το Ε.Κ.Α.ΜΕ. ήμασταν μαζί για να κάνουμε τις υποτυπώδεις εγκαταστάσεις στις οποίες στεγάζεται μέχρι σήμερα το Ε.Κ.Α.ΜΕ. Κι αυτό ήταν ένα όραμα που υλοποιήθηκε τότε. Όμως σήμερα με τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά και τις δυνατότητες, τέθηκε ένας άλλος στόχος. Οι απαιτήσεις είναι άλλες, η προετοιμασίας μα είναι καλύτερη, τα δικαιώματα έχουν αλλάξει, η κοινωνία έχει αντιληφθεί τα δικαιώματα και τις ευκαιρίες που μπορεί και πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος κι έτσι ερχόμαστε στις νέες εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Αφού κάναμε έναν άριστο σχεδιασμό με ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης υποδομών κοινωνικού χαρακτήρα, από αυτόν δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Ε.Κ.Α.ΜΕ. στο Αίγιο. Θα δημιουργηθούν πέντε υπερσύγχρονες μονάδες. Κι όλα αυτά μέσα στην περίοδο της κρίσης. Με όραμα και με πολλή και μεθοδική δουλειά, με πίστη και αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, παρότι κάποιοι μας έλεγαν ότι αυτά δεν έγιναν όταν έρρεαν τα χρήματα, αμφιβάλλοντας για το εάν εμείς μπορούμε να τα υλοποιήσουμε΄΄, επισήμανε ακόμη ο Περιφερειάρχης, καταλήγοντας ως εξής: ΄΄Σήμερα νιώθουμε δικαιωμένοι, χαίρομαι πραγματικά γιατί ένα όραμα για τα παιδιά και ένα αποκούμπι για τους μεγάλους, γίνεται πράξη. Αυτές οι σύγχρονες εγκαταστάσεις θα είναι μία δημοκρατική απάντηση στην κοινωνία. Ευχαριστώ για την συνεργασία το Ε.Κ.Α.ΜΕ., τον Σύλλογο για την καρτερικότητά τους και την δημοτική γιατί βοήθησε όπου χρειαστήκαμε και όλους τους πολίτες΄΄.
Ακολούθησαν ευχές από όλους αλλά και συζητήσεις μέσα σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr