background img
banner
banner

Εγκρίθηκαν οι όροι για την εκμίσθωση του Τουριστικού Βαλιμιτίκων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Οι όροι διακήρυξης για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου «Τουριστικό Περίπτερο» στην παραλία της Τ.Κ. Βαλιμιτίκων Δήμου Αιγιαλείας», καθορίστηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αιγιαλείας. Το κατάστημα θα λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο ως υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει την μείωση του μηνιαίου μισθώματος εκκίνησης της εκμίσθωσης, καθότι οι δύο πρώτοι διαγωνισμοί απέβησαν άγονοι.

Η Εκτιμητική Επιτροπή του δήμου Αιγιαλείας προέβη στον καθορισμό της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας, προτείνοντας ως τιμή έναρξης της δημοπρασίας το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως. Η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την κατάρτιση των όρων διεξαγωγής της φανερής προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας που αφορά την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου.

Η μίσθωση του ακινήτου θα διαρκέσει 3 χρόνια, με δικαίωμα παράτασης για 2 χρόνια ακόμη συναινούντων και των δύο μερών, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, υποχρεούμενου του μισθωτή με τη λήξη του μισθώματος να παραδώσει το ακίνητο χωρίς καμία ειδοποίηση εκ μέρους του Δήμου. Το ακίνητο προσφέρεται στην κατάσταση που βρίσκεται, με την προσθήκη ότι πρέπει να εκτελεστούν από τον μισθωτή εργασίες για την επισκευή του, ώστε αυτό να καταστεί λειτουργικό, συνολικού προϋπολογισμού 13.523,85€ χωρίς ΦΠΑ 24%, σύμφωνα με σχετική τεχνική Έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου. Η απαιτούμενη δαπάνη για την επισκευή του ακινήτου θα συμψηφισθεί με την υποχρέωση καταβολής μισθώματος για ανάλογο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το επιτευχθέν μίσθωμα.

Έγκριση της απευθείας ανάθεσης για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών

Στην ίδια συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα της αποφάσεις του δημάρχου σχετικά µε την απευθείας ανάθεση εργασιών για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών του δήμου Αιγιαλείας. Συγκεκριμένα, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τον Δήμο Αιγιαλείας την 24/12/2018 και την 01/01/2019 (ισχυρές βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) και δεδομένου ότι ήταν επιβεβλημένη η άμεση απόκριση του δήμου για την αντιμετώπιση των ακραίων αυτών φαινομένων στις πρώτες ώρες της εξέλιξης τους, υπήρξε η ανάγκη να χρησιμοποιηθούν και ιδιωτικά μηχανήματα έργου, καθόσον τα μηχανήματα του Δήμου δεν επαρκούσαν και δεν ήταν κατάλληλα για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων που ήταν σε εξέλιξη στις Τ.Κ. Βαλιμιτίκων, Τ.Κ. Ριζόμυλου και Τ.Κ. Νικολείκων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr