background img
banner
banner

Έκαναν… λάθος στην ποινή

ΠΟΥ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΣΤΟΝ ΙΧΘΥΟΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΑΡΕΣ

Σε ένα… λάθος οφείλεται η ποινή που επεβλήθη στον ιχθυολόγο, κάτοικο των Καμαρών Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο, επειδή κατήγγειλε εταιρείες για καταστροφικές πρακτικές εκτροφής ψαριών με ουσίες που καταφθάνουν στα… πιάτα μας. Οι καταγγελίες του, όχι μόνο δεν οδήγησαν σε έρευνα γύρω από συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά είχαν σαν αποτέλεσμα την απόλυσή του, αλλά και βροχή μηνύσεων εναντίον του για εξύβριση, απαγωγή και άλλες κατηγορίες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή κράτησης 10 ετών.

Στις 9 Νοεμβρίου η Αντιεισαγγελέας Ανδρομέδα Στεφανίδου έκανε αίτηση διόρθωσης για την απόφαση των 10 ετών φυλάκισης χωρίς δικαίωμα έφεσης και αναστολής για 2 πλημμελήματα έπειτα από συστημένη μήνυση της γραμματέως της εταιρείας που έχει καταθέσει αγωγή εις βάρος του ιχθυολόγου, ζητώντας του ως αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ. Η εισαγγελέας τότε ανέφερε ότι πρότεινε 5 και 5 μήνες φυλάκιση και όχι 5 και 5 χρόνια, ότι η γραμματέας της έδρας άκουσε λάθος και πως ο πρόεδρος ήταν αυτός που επέβαλλε 10 χρόνια φυλάκιση. ΄΄Το περίεργο είναι ότι ακόμα και αν πρότεινε αυτή την ποινή προς το άτομό μου, ενώ έχω καθαρό ποινικό μητρώο , για ποιο λόγο δέχεται να μην έχει εφέσιμο και ανασταλτικό χαρακτήρα η ποινή, στέλνοντάς με φυλακή χωρίς κανένα δικαίωμα΄΄, σημειώνει ακόμη ο κατηγορούμενος προσθέτοντας πως ΄΄προκαλεί εντύπωση το ότι η εισαγγελέας αναφέρει ότι όλα έγινα υπό καθεστώς ιδιαίτερης βιασύνης λόγω επιθυμίας του προέδρου να προλάβει το πλοίο για την Κέρκυρα΄΄.

Κυρίως όμως, εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που λειτουργεί η Δικαιοσύνη, μιας και η γραμματέας της εταιρείας αναφέρει ότι η εισαγγελέας πρότεινε 5 μήνες και 5 μήνες και ο πρόεδρος 5 και 5 χρόνια.

Τέλος, ο ίδιος ο κ. Στελακάτος αναρωτιέται γιατί δεν διατάσσεται από τη δικαιοσύνη και το πολιτικό προσωπικό αυτού του τόπου ανάλυση πυθμένα κάτω από τις ιχθυοκαλλιέργιες και 500 μέτρα γύρω από αυτές , όπως έγινε στις Οινούσες, καταγγέλλοντας… μάτια ερμητικά κλειστά μπροστά στο χρήμα και τον θάνατο κοινωνίας και φύσης…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr