background img
banner
banner

Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΑΣΟΝΑ ΦΩΤΗΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Επίσκεψη πραγματοποίησε χθες το πρωί, ο Ιάσονας Φωτήλας, Βουλευτής Αχαΐας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, στο Κέντρο Υγείας Αιγίου στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός του για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο βουλευτής Αχαΐας κ. Ι. Φωτήλας είχε την ευκαιρία να δει από κοντά και να συζητήσει με το ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά όπως το θέμα της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης καθώς και τη μη λειτουργία του ακτινολογικού και μικροβιολογικού τμήματος. Επίσης, άκουσε τις προτάσεις της προϊσταμένης του Κέντρου Υγείας για τις δυνατότητες περαιτέρω βελτίωσης της λειτουργίας του.
Ο κ. Ι. Φωτήλας, ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναδείξει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε κεντρικό πυλώνα της πολιτικής υγείας προς όφελος όλων των πολιτών της πατρίδας μας. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρξει ουσιαστική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε μια περιοχή όπως το Αίγιο, όπου κατοικούν 60.000 συμπολίτες μας με τον πληθυσμό να πολλαπλασιάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο ΕΟΠΥΥ «κόβει την ανάσα» σε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα

Εντωμεταξύ, στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ανοργανωσιάς του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται με ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το νέο ΕΚΠΥ, οι αναπνευστικές συσκευές δε θα πωλούνται αλλά θα ενοικιάζονται. Για να εφαρμοστεί όμως αυτή η διαδικασία απαιτείται να έχει οριστεί κόστος ενοικίασης και να έχουν γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές στα συστήματα του ΕΟΠΥΥ. Όμως, σύμφωνα με καταγγελίες του Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Παρόχων Υγείας, τίποτα από αυτά δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μην προμηθεύονται τις αναπνευστικές συσκευές και να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός για ποιο λόγο τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος ΕΚΠΥ χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις, για ποιο λόγο δεν επιτρέπεται η αναβάθμιση των ενοικιαζόμενων φθηνών αναπνευστικών συσκευών με μια επιπλέον χρηματική επιβάρυνση ώστε να καθίστανται καταλληλότερες στη χρήση τους από τους ασθενείς και σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να λυθεί το πρόβλημα.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr