background img
banner
banner

Εντάχθηκε στους προσωρινούς πίνακες της Περιφέρειας το «νέο Ε.Κ.Α.ΜΕ.»!

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Με τις καλύτερες προοπτικές ανέτειλε το 2019 για το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου καθώς την περασμένη Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, εντάχθηκε στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, η αξιολογημένη πρόταση για την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 3,5 εκατ. ευρώ μέσω της πρόσκλησης «Κοινωνικές Υποδομές για Κοινωνικά Ευπαθείς Ομάδες» με κωδικό 9.a.1.2.b_2.
Πρόκειται για ένταξη στον άξονα προτεραιότητας Ανάπτυξη – εκσυγχρονισμός – συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης του επιχειρησιακού προγράμματος, με θεματικό στόχο την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε διάκρισης και ειδικό στόχο την αύξηση της κάλυψης του πληθυσμού και ειδικά των ευπαθών ομάδων με υποδομές υγείας και κοινωνικές υποδομές. Αφορά επενδύσεις στις υποδομές υγείας και τις κοινωνικές υποδομές που συμβάλλουν στην εθνική, περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη, μειώνοντας τις ανισότητες όσον αφορά την κατάσταση στον τομέα της υγείας, προωθώντας την κοινωνική ένταξη μέσω βελτίωσης της πρόσβασης σε υπηρεσίες κοινωνικού, πολιτιστικού χαρακτήρα και υπηρεσίες αναψυχής και τη μετάβαση από την ιδρυματική φροντίδα στη φροντίδα της κοινότητας.

Σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, επισήμανε: ΄΄Με ένα πολύ σπουδαίο νέο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και για τον τόπο μας γενικότερα, ξεκινά το 2019. Η άριστη συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.ΜΕ, είχε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους και συνεχίζουμε΄΄.

Προένταξη τριών έργων

Τα έργα που περιλαμβάνονται στον πίνακα είναι τρία: Πρόκειται για την άμεση ανέγερση μίας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Οικοτροφείων του Εργαστηρίου «Παναγία Ελαιούσα» στο Αγρίνιο, προϋπολογισμού 2.155.000 ευρώ, με δικαιούχο τον δήμο Αγρινίου, την κατασκευή και λειτουργία Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες Αιγίου, προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ με δικαιούχο τον δήμο Αιγιαλείας και το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφείο για άτομα με αυτισμό και Ν.Υ., προϋπολογισμού 3.497.544 ευρώ με δικαιούχο τον δήμο Πατρέων.

Λόγω των αναγκών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και προκειμένου για την καλύτερη πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020, δεδομένου της έγκρισης για υπερδέσμευση ύψους 160% στον Άξονα Προτεραιότητας 5 του Προγράμματος και της αναθεώρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 που ενίσχυσε τον Άξονα Προτεραιότητας 5 του Προγράμματος κατά 10.000.000,00€, κρίνεται ορθό, βάσει του Προσωρινού Πίνακα κατάταξης των αξιολογημένων προτάσεων, να προταθούν προς ένταξη στο ΕΠ οι προτάσεις με α/α 1 έως 3 με Π/Υ 9.152.544,00 €, παρά το γεγονός ότι το σύνολο του προϋπολογισμού, ξεπερνά τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης κατά 183%.

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλουν ένσταση στην ΕΥΔΕΠ/ΠΔΕ εντός αποκλειστικής προθεσμίας επτά εργάσιμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr