background img
banner
banner

Επί… ποδός με τα μηχανήματα για τον παραλιακό Βαλιμιτίκων – Ριζομύλου

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΥΛΑΚΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΟΜΒΡΙΑ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΕ… ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ

Το πρόβλημα, ως γνωστόν, δεν είναι σημερινό, αντιθέτως… μετρά πολλά χρόνια και προκύπτει κάθε φορά που βρέχει. Η ρίζα του προέρχεται από την έλλειψη διεξόδου των ομβρίων υδάτων προς τη θάλασσα. Έτσι παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Λίγα μέτρα πάνω από τη θάλασσα, ο δρόμος να πλημμυρίζει και τα νερά να λιμνάζουν. ΄΄Το συγκεκριμένο σημείο παρουσιάζει την ιδιομορφία, η παραλία, αποτελούμενη από βότσαλα, να είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από τον δρόμο, όπως και η θάλασσα. Το κύμα μετακινεί τα βότσαλα και αυτά σε χρόνο… μηδέν φράζουν τα αυλάκια που έχουν δημιουργηθεί για να καταλήγουν τα νερά της βροχής στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται στο δρόμο΄΄, σχολίασε στο Protionline.gr  η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη.

Παρόλα αυτά, και ακριβώς επειδή από τον δήμο γνωρίζουν το πρόβλημα ενώ έχουν και άμεση ενημέρωση από τους προέδρους, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε έγκαιρη αντίδραση ώστε να μην συμβούν τα χειρότερα, δηλαδή να μην πλημμυρίσουν σπίτια και οικόπεδα.
Αν και ιδιοκτήτης στον παραλιακό δρόμο του Ριζομύλου ανέφερε στο Protionline.gr ότι για άλλη μία φορά αντιμετώπισε πρόβλημα, ο πρόεδρος Χαράλαμπος Πράσινος ξεκαθάρισε ότι τόσο την Πρωτοχρονιά όσο και τις υπόλοιπες ημέρες, μηχανήματα φρόντισαν να ανοίξουν διόδους προς τη θάλασσα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην κλείσει ο δρόμος ούτε μία ημέρα.

«Λίμνες» έρχονται και φεύγουν…

Κάτοικος της περιοχής στην πλευρά των Βαλιμιτίκων έθεσε στην διάθεση  του Protionline.gr φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζει πλημμυρισμένη την ιδιοκτησία του και τους γύρω δρόμους. Όπως ανέφερε στο Protionline.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αργύρης Παπαχριστόπουλος, ΄΄το σημείο αυτό βρίσκεται εκεί που αρχίζει ο χωματόδρομος αλλά στο τελευταίο κατάστημα των Βαλιμιτίκων. Εκεί δεν υπάρχουν μόνιμες κατοικίες, ο δρόμος αυτός δεν είναι ο κύριος, ενώ υπάρχει και παράκαμψη. Ωστόσο, καταβλήθηκε αμέσως προσπάθεια ώστε να απομακρυνθούν τα νερά, με μηχανήματα του δήμου, τόσο την περασμένη Πέμπτη όσο και το Σάββατο. Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται προσωρινά, ωστόσο η μανία της φύσης και η ιδιομορφία του περιβάλλοντος το ξαναδημιουργούν΄΄.
Βεβαίως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέραν των προσωρινών μέτρων που λαμβάνονται, είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξουν περαιτέρω παρεμβάσεις στην παραλία, πέραν του φυσικού τρόπου διάνοιξης αγωγών, διότι κάτι τέτοιο θα έφερνε τον δήμο αντιμέτωπο με την Κτηματική Υπηρεσία…

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr