background img
banner
banner

Έρχεται νέα κακοκαιρία με βροχοπτώσεις

ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΛΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στην… κατάψυξη παραμένει η ορεινή Αιγιάλεια λόγω του χιονιά, ενώ χθες με την υποχώρηση της κακοκαιρίας κατά έναν βαθμό, τα προβλήματα ως προς τις μετακινήσεις, μειώθηκαν αισθητά. Τα εκχιονιστικά Περιφέρειας και δήμου για ακόμη μία μέρα βρίσκονταν στους δρόμους, ενώ συνεχίστηκε η ρίψη αλατιού για τον πάγο. Σε ετοιμότητα παραμένει η Πολιτική Προστασία για την σημερινή νέα επιδείνωση του καιρού με αλλαγή φαινομένων που θα σχετίζονται με ισχυρές βροχοπτώσεις.

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω παγετού υπήρξε χθες στον δρόμο Περιστέρας – Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, ενώ απαραίτητη ήταν η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους εξής δρόμους για την Αιγιάλεια: 1. Ε.Ο. Ακράτας-Ζαρούχλας, 2. Ε.Ο. Αιγείρας-Περιθωρίου, 3. 7ο χλμ Ε.Ο. Πούντας-Καλαβρύτων, 4. Στην Ε.Ο. Καλαβρύτων – Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ.Σπηλαίου και 5. Στην Ε.Ο. Καλαβρύτων – Αιγίου (Μέσω Πτέρης).

Την ίδια στιγμή, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υπήρξε διάψευση δημοσιευμάτων περί κλειστών δρόμων στη Δυτική Ελλάδα και περί μη επάρκειας αλατιού. Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε σε σχετική ανακοίνωση, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει σχετικά με δημοσιεύματα για κλειστούς δρόμους και μη επάρκεια αλατιού: «Κανένας δρόμος, σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, δεν αποκλείστηκε, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Όποια απαγόρευση έγινε – για προληπτικούς λόγους -, έγινε από την Τροχαία, που είναι και η αρμόδια για την ασφάλεια όσων μετακινούνται στο οδικό δίκτυο. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προμηθευτεί 1.350 τόνους αλάτι, για το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και έχει συνδράμει σε Δήμους, όπου και όταν είχαν ανάγκη. Η σχετική Σύμβαση υπογράφτηκε αρχές Νοεμβρίου 2018. Αυτή τη στιγμή, στις αποθήκες της Περιφέρειας υπάρχουν 200 τόνοι αλάτι. Προληπτικά, κρίθηκε απαραίτητη η επιπλέον προμήθεια 485 τόνων, για να υπάρχει επάρκεια για το σύνολο της χειμερινής περιόδου».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr