background img
banner
banner

«Γονείς και παιδιά Δυναμώνουμε Μαζί!»

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΔΙΕΞΟΔΟΥ» ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ 

Η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου ξεκινά το νέο έτος τις δράσεις της στο Στέκι της στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα με παρεμβάσεις σε όλη την οικογένεια. Θα υλοποιηθεί το δοκιμασμένο Πρόγραμμα ψυχικής υγείας του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας, Καλλίπολις, «Εγώ και Εσύ Δυναμώνουμε Μαζί!» που αποσκοπεί στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που ενισχύουν την προσωπικότητα των παιδιών και οδηγούν στη διαμόρφωση θετικής στάσης ζωής σε παιδιά ηλικίας 10-12 ετών, σε πέντε συναντήσεις, κάθε Κυριακή 5-7μ.μ από 3-2-2019, ήτοι 3/2, 10/2, 17/2, 24/2 και 3/3/2019.
Παράλληλα, θα λειτουργήσουν εργαστήρια για τους γονείς των παιδιών που θα συμμετάσχουν στις παραπάνω δράσεις με το συντονισμό του Κέντρου Πρόληψης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε τρεις συναντήσεις ήτοι 31-1, 13-2 και 27-2/2019 και ώρα 6-8μ.μ, στον ίδιο χώρο με σκοπό να ενισχυθούν οι προστατευτικοί παράγοντες και να αποδυναμωθούν οι παράγοντες κινδύνου που εντοπίζονται τόσο στα χαρακτηριστικά του ατόμου, όσο και στις συνθήκες του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο το άτομο ζει και αναπτύσσεται.
Τα θέματα που θα επεξεργαστούν θα είναι η επικοινωνία, η συνεργασία, η ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης, η ενίσχυση της αυοεκτίμησης κ.λπ.
Η συμμετοχή στις δράσεις παρέχεται δωρεάν. Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Πρόληψης, τηλέφωνο 2610-226948 έως την Τρίτη 29 Ιανουαρίου και ώρες 9π.μ έως 2μ.μ.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr