background img
banner
banner

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν χρωστάει ούτε ευρώ!

ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΑ 38 ΕΚΑΤ. ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ 2011 ΣΤΑ 55 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, χάρη στο αυστηρό νοικοκύρεμα των οικονομικών της, στην ορθολογική διαχείριση των δαπανών αλλά και στην επίμονη διεκδίκηση πόρων, δεν οφείλει ούτε ευρώ».
Τα παραπάνω γίνονται γνωστά σε ανακοίνωση της Περιφέρειας που τονίζεται πως παρά την οικονομική κρίση και την γνωστή επακόλουθη περιστολή στις διατιθέμενες πιστώσεις, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κατάφερε πολύ σύντομα να τριπλασιάσει τα έσοδα της από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, εξέλιξη που είχε άμεσα οφέλη στην καθημερινότητα του πολίτη, στην ενίσχυση των υποδομών και υπηρεσιών στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαΐα και στην Ηλεία αλλά και στην τόνωση της ρευστότητας της περιφερειακής οικονομίας.
Την πλήρη εικόνα των εσόδων της Περιφέρειας απ’ το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και την αναλυτική καταγραφή -μέχρι το τελευταίο ευρώ- των πληρωμών που ακολούθησαν ή έχουν δρομολογηθεί, θα παρουσιάσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον απολογισμό της Περιφέρειας, την προσεχή Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, στις 5.30μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος στην Πάτρα. Επισημαίνοντας παράλληλα ότι σήμερα η Περιφέρεια είναι ένας απόλυτα υγιής οικονομικά οργανισμός που δεν ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα πρέπει και δεν έχει χρέη, οφειλές ή υποχρεώσεις σε τράπεζες, προμηθευτές κ.ά.

Χρηματοδότηση

«Σχεδιάζουμε τα έργα μας, διασφαλίζουμε αμέσως την χρηματοδότηση τους», θα επισημάνει ο κ. Κατσιφάρας, παρουσιάζοντας την ροή των χρηματοδοτήσεων προς την Περιφέρεια και το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που δεν συμβάδισε με την λογική της καταγγελτικής αδράνειας αλλά, απεναντίας, συντάχθηκε με την διαρκή ευθύνη προς τους πολίτες και τις προσδοκίες των πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος χρηματοδοτήθηκε από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με ποσό 55 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό το ποσό είναι το μεγαλύτερο από την ίδρυση της αιρετής Περιφέρειας το 2011. Τότε, η αντίστοιχη χρηματοδότηση ήταν μόλις 19,6 εκατομμύρια ευρώ. Προοδευτικά και χάρη στις συστηματικές διεκδικήσεις της περιφερειακής αρχής, οι εισερχόμενοι πόροι παρουσίασαν αλματώδη αύξηση, γεγονός που επέτρεψε πιο αποφασιστικές παρεμβάσεις στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, πάντα με γνώμονα την τεκμηριωμένη προτεραιοποίηση των αναγκών, την διαφάνεια, την νομιμότητα και τον σεβασμό στην ανταποδοτικότητα του δημόσιου χρήματος.

Αύξηση κατά 15,1 εκατομμύρια ευρώ στις εισροές πόρων από το Π.Δ.Ε.

Όπως θα αναφέρει την Πέμπτη ο κ. Κατσιφάρας, μόνο μέσα στο 2018 η Περιφέρεια αύξησε κατά 15,1 εκατομμύρια ευρώ τις εισροές πόρων απ’ το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Από τα 39,9 εκατομμύρια ευρώ το 2017, την περυσινή χρονιά – χρονιά κατά την οποία η οικονομία της χώρας παρέμενε σε τροχιά δημοσιονομικής εποπτείας- η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος άντλησε συνολικά 55 εκατομμύρια ευρώ απ’ το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αύξηση που οφείλεται κατά πρώτο λόγο στην τεκμηριωμένη επεξεργασία των τοπικών αιτημάτων και αναγκών και φυσικά στο διεκδικητικό πνεύμα της περιφερειακής αρχής που χρειάστηκε να επιμείνει και πολλές φορές να συγκρουστεί ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο στόχος για το τρέχον έτος

Στόχος είναι το 2019 οι πόροι που θα προέλθουν απ’ το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων να είναι κατά πολύ υψηλότεροι, τηρουμένης της αναλογίας των αναγκών που καταγράφονται στη Δυτική Ελλάδα.
Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τα προβλήματα και οι ανάγκες των πολιτών δεν έχουν χρώμα ή άλλου τύπου κατηγοριοποιήσεις. Πάνω απ’ όλα υπερέχουν η ευθύνη και η συνείδηση. Σεβασμός και στο τελευταίο ευρώ, σωστές επενδύσεις ώστε κάθε ευρώ να αποφέρει πολλαπλάσια στους πολίτες και στην κοινωνία και να δημιουργεί γόνιμες συνθήκες για το αύριο, θα επισημάνει την Πέμπτη ο κ. Κατσιφάρας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr