background img
banner
banner

2018: Η χρονιά με τις λιγότερες πυρκαγιές

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ 

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα χθες το πρωί, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, υποδεχόμενη την νέα χρονιά με τόλμη, θάρρος και αποφασιστικότητα, ελπίζοντας ότι το 2019 θα φέρει τα ίδια θετικά αποτελέσματα με το προηγούμενο έτος. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ‘’TELIS HOTEL’’ με τα διοικητικά στελέχη της Υπηρεσίας και τους πυροσβέστες να απολαμβάνουν ένα ευχάριστο πρωινό, με κεράσματα και ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Στην κοπή παρέστησαν, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, με τον αντιδήμαρχο Αν. Αιγιαλείας Γιώργο Γιοβά, ο περιφερειάρχης του Σώματος Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας Ιωάννης Πετρούτσος, ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Αιγίου Μιχάλης Κωστάκης, ο Δασάρχης Αιγιαλείας Γιώργος Χρονόπουλος, η διοίκηση της ΠΕΣ δια του πρόεδρου της Θανάση Σωτηρόπουλου και του διευθυντή Μίλτου Σταυρόπουλου. Επίσης, παραβρέθηκαν από την ‘’ΣΕΑ’’ Αιγίου ο κ. Μαντάς, από την ‘’Cavino’’ ο Θόδωρος Αναστασίου, από την εταιρία ‘’Κρίνος’’ ο Κώστας Αναστασόπουλος, από το ‘’Long Beach’’ ο Μίλτος Ηλίας και ο Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Ευχές για τη νέα χρονιά

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο ηγούμενος της Μονής Ταξιαρχών Καλλίνικος Πουλής, δίνοντας θερμές ευχές και συγχαρητήρια στους πυροσβέστες για το έργο τους. Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, πύραρχος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, πήρε στην συνέχεια τον λόγο κάνοντας απολογισμό για την προηγούμενη χρονιά ευχαριστώντας περιφερειακά και δημοτικά στελέχη για την άψογη συνεργασία τους με το Σώμα της Πυροσβεστικής, αλλά και το δυναμικό της Π.Υ. Αιγίου και Π.Υ Ακράτας, για την αγωνιστικότητά τους και την ανιδιοτελή προσφορά τους. Σύμφωνα με τον ίδιο ‘’ Το 2018 είδαμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι πυρκαγιές ήταν σπάνιες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Διαβεβαιώνουμε ότι η υπηρεσία είναι πανέτοιμη να ανταπεξέλθει με θάρρος και αυταπάρνηση για χάρη των πολιτών’’. Τις καλύτερες εντυπώσεις για την προηγούμενη χρονιά και γενικότερα την συνεισφορά των πυροσβεστών της Αιγιάλειας, είχε και ο περιφερειάρχης Ιωάννης Πετρούτσος τονίζοντας ότι παρά την οικονομική κρίση και την έλλειψη εξοπλισμού το Πυροσβεστικό Σώμα κάνει το καλύτερο δυνατό. Όπως ανέφερε, ‘’ Η οικονομική κρίση είναι ο λόγος που δεν έχουμε τον προϋπολογισμό για νέα εργαλεία και εξοπλισμό, οπότε προσπαθούμε να εργαζόμαστε με αυτά που έχουμε. Ακόμα και για την διάθεση ενός μικρού οχήματος χρειάζονται 150.000 ευρώ’’.

Βράβευση αρωγών της Υπηρεσίας

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος ευχαρίστησε, με τη σειρά του, την Υπηρεσία για την άψογη συνεργασία καθ’ όλο το διάστημα της θητείας του, ευελπιστώντας ότι και την φετινή χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη χωρίς πυρκαγιές. Ο Λιμενάρχης Αιγίου Μιχάλης Κωστάκης μίλησε ως συνδικαλιστής, τονίζοντας ότι πρέπει να συνεχίσουν οι διεκδικήσεις, τόσο στον ΕΦΚΑ όσο και για τα δώρα που έχουν καταργηθεί από το 2012.

Για την συνεισφορά τους στο έργο της Πυροσβεστικής, αποδόθηκαν τιμητικές πλακέτες στους Θανάση Παναγόπουλο, Θανάση Σωτηρόπουλο και Μίλτο Σταυρόπουλο, Κώστα Αναστασόπουλο, κ. Μαντά και πρωτίστως στον περιφερειάρχη Ιωάννη Πετρούτσο.
Ιδιαίτερη ήταν η βράβευση του εκπροσώπου της εταιρίας οινοποιίας ‘’Cavino’’ Θόδωρου Αναστασίου και του εκπροσώπου του ξενοδοχείου ‘’Long Beach’’ Μίλτου Ηλία για την συνεργασία τους στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών που συνέβησαν το 2015 στην Cavino και 2017 στο Long Beach.

O Μιχάλης Κωστάκης κέρδισε το φλουρί λαμβάνοντας ως δώρο ένα τάμπλετ από την εταιρία ‘’Κωτσόβολος’’.

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr