background img
banner
banner

Κτηματογράφησης …συνέχεια για την Αιγιάλεια

ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου οι δηλώσεις στο Κτηματολόγιο των ακινήτων για τις ορεινές τοπικές κοινότητες της Αχαΐας, μεταξύ των οποίων και της Αιγιάλειας. Οι δηλώσεις αφορούν όλα τα ακίνητα, που είναι εντός η εκτός σχεδίου, η είναι αγροτικά η αστικά και στην παρούσα φάση θα εξυπηρετούν από το Κτηματολογικό Γραφείο Πατρών.
Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, οι περιοχές της Αιγιάλειας που θα εξυπηρετούνται από το Γραφείο Πατρών είναι: ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΑΓΡΙΔΙΟΥ, ΑΙΓΩΝ, ΑΛΣΟΥΣ, ΑΜΠΕΛΟΥ, ΑΡΡΑΒΩΝΙΤΣΗΣ, ΒΑΛΙΜΗΣ, ΒΕΛΑΣ, ΒΕΡΙΝΟΥ, ΒΙΛΙΒΙΝΗΣ, ΒΟΥΤΣΙΜΟΥ, ΓΚΡΑΙΚΑ, ΓΡΗΓΟΡΗ, ΔΑΜΑΚΙΝΙΟΥ, ΔΑΦΝΩΝ, ΔΟΥΚΑΝΑΙΙΚΩΝ, ΕΞΟΧΗΣ, ΚΑΛΑΜΙΑΣ, ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ, ΚΟΥΜΑΡΗ, ΚΟΥΝΙΝΑΣ, ΚΡΗΝΗΣ (ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ), ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΛΑΚΚΑΣ, ΜΑΓΕΙΡΑ, ΜΑΜΟΥΣΙΑΣ, ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ, ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΜΥΡΟΒΡΥΣΗΣ, ΝΕΡΑΝΤΖΙΩΝ, ΝΩΝΑΚΡΙΔΟΣ, ΟΑΣΕΩΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ, ΠΤΕΡΗΣ, ΣΑΛΜΕΝΙΚΟΥ, ΣΕΛΙΑΝΑΣ, ΣΕΛΛΩΝ, ΣΙΝΕΒΡΟΥ, ΤΟΥΜΠΑΣ, ΧΑΤΖΗ, ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΩΝ.
Οι δηλώσεις υποβάλλονται μέχρι 22 Απριλίου για κατοίκους εσωτερικού και μέχρι 22 Ιουλίου για κατοίκους εξωτερικού.

Δικαιολογητικά και κόστος

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν, είναι: α) Απλή φωτοτυπία των συμβολαίων. β) Αποδεικτικό καταβολής πάγιου τέλους κτηματογράφησης. γ) Απλή φωτοτυπία του δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου. Επίσης έχουμε και ένα έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΦΜ αυτού που δηλώνει την ιδιοκτησία (π.χ. Ε9, Εκκαθαριστικό Εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ κ.τλ.).
Τι πληρώνουμε για να κάνουμε τη δήλωση. α) Για τα οικόπεδα που είναι εντός των οικισμών όσα κτίσματα κι αν υπάρχουν μέσα (σπίτι – αποθήκες – γκαράζ κλπ) καταβάλλεται το ποσό των 35 ευρώ. Για τις αποθήκες και τα γκαράζ στην περίπτωση που έχουν ξεχωριστό δικαίωμα πληρώνουμε 20 ευρώ. β) Για τις εκτός σχεδίου αγροτικές περιοχές καταβάλλονται 35 ευρώ, για κάθε δικαίωμα. Όμως τα φυσικά πρόσωπα, που δηλώνουν περισσότερα από δύο (2) δικαιώματα κυριότητας ή δουλείας, καταβάλλουν πάγιο τέλος για δύο μόνο δικαιώματα, ανεξάρτητα από τον συνολικό αριθμό δικαιωμάτων, που δηλώνουν στον συγκεκριμένο ΟΤΑ.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr