background img
banner
banner

«Με της ψυχής τα χρώματα»…

Η ΝΕΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΨΑ

Η νέα, δεύτερη κατά σειρά, ποιητική συλλογή τού Αιγιώτη ποιητή Θανάση Τρίψα, με τίτλο «Με της ψυχής τα χρώματα», μόλις κυκλοφόρησε στον… ρηχό μας κόσμο, για να δώσει βαρύτητα στις μέρες μας και να μας θυμίσει πως το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πάντα πριν την αυγή. Στου… χρόνου τις απανωτές ραγδαίες μεταλλάξεις, ο πολυβραβευμένος ποιητής, με τον πηγαίο λυρισμό του, δημιουργεί έναν πολύχρωμο καμβά λέξεων που μπλέκονται αρμονικά, ξεδιπλώνοντας συναισθήματα, σαν σε πίνακα ζωγραφικής.

Η τέχνη τού ποιητικού λόγου παίρνει από το χέρι τη ζωή, για να βγάλει το πέπλο τής βασανιστικής σιωπής που κρύβει κραυγές βρυχώμενες από τον καημό. Σκέψεις μιας φρενήρους διαδρομής του μυαλού, τρυφερές μα και σκληρές, αποτυπώνουν ακριβώς την αλήθεια που καλπάζει από την άγρια έξαρση της ευτυχίας ως την θολή απογοήτευση της δυστυχισμένης ψυχής.

57 ποιήματα, αντάμωμα λέξεων και συναισθημάτων, έχουν σημείο αναφοράς την ψυχή με κύριο και βασικό χαρακτηριστικό της, την αγάπη. Για το παιδί, για την πατρίδα, τα ζώα, τον άνθρωπο, τον έρωτα, τη ζωή. Κάποια από αυτά, διακριθέντα σε πανελλήνιους και παγκόσμιους διαγωνισμούς, όλα όμως καταχωρημένα στην καρδιά του αναγνώστη τους. Στο «Με της ψυχής τα χρώματα», ο ποιητής ξανασυστήνεται μεταφράζοντας τους κραδασμούς της ψυχής του. «Αν ταξιδεύεις κάθε μέρα πιο βαθιά σου και σε χαρτί σμίγει το δάκρυ, η χαρά σου, δεν είσαι άλλο, παρά ένας ποιητής», γράφει.

Η αναμενόμενη επιτυχία του βιβλίου δεν έγκειται μόνο στους ποιητικούς θησαυρούς που περικλείει. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτή την καλαίσθητη έκδοση συνέβαλαν ίσως οι καλύτεροι. Εκτός από τον Θανάση Τρίψα που εμπνεύστηκε και έγραψε όπως μόνο αυτός γνωρίζει, το βιβλίο επιμελήθηκαν οι εκδόσεις «Ηδύφωνο», ενώ το σχέδιο του εξωφύλλου, έργο τέχνης, δημιούργησε η εξαίρετη ζωγράφος Μαίρη Μουζακίτη και εναρμονίζεται απόλυτα με το περιεχόμενο. Το βιβλίο προλογίζει η φιλόλογος, κριτικός λογοτεχνίας Βάνα Μπεντεβή, προτάσσοντας μάλιστα έναν εκ των σημαντικότερων στίχων του ποιητή: «Όταν γελάνε τα παιδιά, είν’ όλα όπως πρέπει… Κι όταν πεινάνε τα παιδιά, είν’ όλα λαθεμένα».

Στην αυγή αυτής της νέας χρονιάς, αξίζει αυτή η έκδοση να κοσμεί τη συλλογή της ψυχής μας, δίνοντάς της, τα πιο όμορφα χρώματα… Θα τη βρούμε στο βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Σκέψη».


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr