background img
banner
banner

«Ναι» στην αισθητική αναβάθμιση της Μητροπόλεως, αλλά χωρίς κοπή δέντρων

ΕΙΠΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Το Συμβούλιο έλαβε απόφαση για αισθητική αναβάθμιση στο πάνω μέρος της Μητροπόλεως, για ασφαλτοστρώσεις δρόμων ενώ δήλωσε για άλλη μία φορά την αντίθεσή του στην κοπή δέντρων.

Στην συνεδρίαση, που ξεκίνησε στις 12.30 το μεσημέρι, εγκρίθηκε ομόφωνα ο καθορισμός θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για το έτος 2019. Επίσης εξετάστηκε το θέμα λήψης απόφασης σχετικά με την αγροτική οδό που συνδέει την Αλυκή με την παράπλευρή οδό (Παυσανίου) της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ, εκεί όπου το Σώμα αποφάσισε να ζητήσει επεξηγήσεις όχι ως προς το αίτημα της ασφαλτόστρωσης, που βρίσκει απόλυτα σύμφωνα τα μέλη του, όσο ως προς τον χαρακτηρισμό της οδού ως αγροτικής και όχι ως δημοτικής οδού. Μάλιστα, για τον χαρακτηρισμό της ως δημοτικής, είχε υπάρξει και σχετική εισήγηση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου.

Ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε το Συμβούλιο, ήταν η αισθητική αναβάθμιση της οδού Μητροπόλεως από την οδό Σολωμού έως την οδό Περιμετρικής της Δ.Κ. Αιγίου. Γι’ αυτό το θέμα έγινε ενημέρωση σχετικά με τις προτάσεις της Τεχνικής Υπηρεσία και των γεωπόνων του Τμήματος Πρασίνου του δήμου, όπου προβλέπεται να φυτευτούν δέντρα τόσο στις νησίδες όσο και στα πεζοδρόμια, όπως επίσης και ναι δημιουργηθούν πλακόστρωτα πλαίσια γύρω από αυτά για λόγους αισθητικής. Το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας ήταν θετικό, με την προϋπόθεση να μην κοπεί κάποιο δέντρο από τα υπάρχοντα.

Παραχώρηση μέρους της πλατείας μόνο με δημοπράτηση

Αποφάσεις ελήφθησαν ακόμη για ασφαλτόστρωσης παρόδου κάθετης της οδού Μελετοπούλων, για ασφαλτόστρωση παρόδου κάθετης της οδού Νικολάου Πλαστήρα, ενώ συζήτηση έγινε για την παραχώρηση χώρου στην πλατεία Αγίας Λαύρας για το κατάστημα με διακριτικό τίτλο «Coffebrands», με το Συμβούλιο να μην συμφωνεί ως προς την διατύπωση του αιτήματος, δεδομένου ότι έχει λάβει απόφαση, βάσει του νόμου, και έχει εισηγηθεί να πραγματοποιηθεί δημοπράτηση για την παραχώρηση του χώρου.

Το εκδοτήριο του Αστικού

Το συμβούλιο τάχθηκε κατά της κοπής δέντρων προτείνοντας να κλαδευτούν και να φυτευτούν νέα, ενώ θετική απόφαση έλαβε για την μεταφορά της στάσης του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου στον κόμβο της Μυρτιάς. Να σημειωθεί ότι παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου Σωτήρης Σπηλιωτόπουλος, δεδομένου ότι επρόκειτο να συζητηθεί η απομάκρυνση εκδοτηρίου εισιτηρίων του Αστικών ΚΤΕΛ στο κάτω μέρος της Τρίγωνης Πλατείας, μετά από σχετική εισήγηση συμβούλου του Συμβουλίου. Πλην όμως ο κ. Σπηλιωτόπουλος έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα το εκδοτήριο θα αξιοποιηθεί με την παρουσία ατόμου και το Συμβούλιο αποφάσισε να περιμένει την στελέχωση και αναβάθμισή του μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα επανέλθει.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr