background img
banner
banner

Όχι στην συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ- Όχι στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό

Του Χρήστου Λαϊνά μέλους ΤΕ ΚΚΕ Αχαΐας

 

Την συμφωνία των Πρεσπών  την ήθελαν την στήριξαν την επέβαλαν  οι πιο επιθετικοί –πολε μοκάπηλοι και δολοφονικοί οργανισμοί του ιμπεριαλισμού και κρατών που εδώ  και δεκαετίες έχουν σπείρει τον εθνικισμό και τον θάνατο στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

Το άρθρο 2 της συμφωνίας αποκαλύπτει ότι το ζητούμενο της συμφωνίας είναι να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να προχωρήσει η « ευρωαντλαντική  ολοκλήρωση» στα Βαλκάνια να αποτραπεί και να αποδυναμωθεί η επιρροή της Ρωσίας και άλλων ανταγω νιστών. Εδώ περιγράφεται ξεκάθαρα η διαδικασία ένταξης της  χώρας αυτής σε ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Ακριβώς επειδή αυτή η συμφωνία έχει την  ευρωαντλαντική σφραγίδα γι αυτό το λόγο  παρα μένουν τα σπέρματα του αλυτρωτισμού για «Μακεδόνα πολίτη» «Μακεδονική Γλώσσα» που αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο για να βρίσκει έδαφος η ανιστόρητη θεωρία του «Μακεδονικού Έθνους» που δεν υπήρξε ποτέ  στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Είναι η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» των ιμπεριαλιστών  που ακολουθείται με πρωταρχική στόχευση την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Άλλωστε είναι πρόσφατη η ιστορία των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ –ΗΠΑ –ΕΕ  στην πρώην Γιουγκοσλαβία  που οδήγησε σε επανα χάραξη συνόρων και δημιουργία 8 νέων κρατών  για την προώθηση αυτών των στόχων που πληρώνουν οι λαοί με το αίμα τους. Είναι μέσα σ ένα τέτοιο πλαίσιο που οργιάζει η κούφια αντιπαράθεση κοσμοπολιτών και εθνικιστών που  σηκώνουν τον αχό της ονοματολογίας για να κρύψουν τη συμφωνία τους με τους ευρωαντλαντικούς σχεδιασμούς που υπηρετούνται με την συμφωνία και αποτελούν κοινή συνισταμένη τους.

Είναι πολύ επικίνδυνο για τους λαούς αυτό που κάνουν όσοι  αποκρύπτουν αυτή την «μεγάλη εικόνα» όπου λαμβάνουν χώρα  όλοι οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών και καλλιεργούν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις περί  ειρήνης και προόδου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ όπως κάνει η Κυβέρνηση είτε επενδύει στον εθνικισμό όπως κάνει η ΝΔ και άλλα κόμματα ενώ επί της ουσίας συντάσσονται με αυτούς τους σχεδιασμούς. Παίζουν επικίνδυνα παιγνίδια σε βάρος του ελληνι κου λαού και των λαών της ευρύτερης περιοχής  όταν «καλύπτουν» τους σχεδιασμούς αυτούς και παρουσιάζουν τον λύκο σαν πρόβατο. Γιατί  αυτό σημαίνει  ασφάλεια και ειρήνη στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ να κοιμάσαι με ασφάλεια στην αγκαλιά του λύκου.

Άλλωστε η κυβέρνηση έχει στηρίξει όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ συμμετείχε ε όλες τις στρατιωτικές ασκήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας  μετέτρεψε την Ελλάδα σε απέραντη Αμερικανονατοϊκή βάση ενώ τώρα προσθέτει στην συνολικότερη πολιτική της σαν σημαιοφόρος της προ ώθησης των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών και την συμφωνία των Πρεσπών. Η ίδια η συμφωνία προβάλλεται σαν πρότυπο για την επίλυση και άλλων διαφορών που υπάρχουν στα Βαλκάνια όπως Σερβίας και Κοσσόβου με την σφραγίδα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ ακόμη και με αλλαγή συνόρων. Είναι οι σχεδιασμοί  που υπηρετούν  με κάθε τρόπο τις ανάγκες του κεφαλαίου των επιχειρηματικών ομίλων για κέρδη  που τσακίζουν  κυριολεκτικά τη ζωή των εργαζόμενων  και  αποτελούν τεράστιους κινδύνους για τους λαούς.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΟΗΜΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑ ΣΜΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΝΔ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ FYROM.

Γι αυτό εμείς λέμε ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ –ΖΑΕΦ –ΟΧΙ στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΟΧΙ στον εθνικισμό κα τον αλυτρωτισμό. Λέμε ΝΑΙ στην φιλία την Αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των Λαών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr