background img
banner
banner

Παραγωγοί χάνουν επιδοτήσεις και αποζημιώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αγρότες συγκεκριμένων περιοχών της Αχαΐας και της Ηλείας σχετικά με δασικές εκτάσεις που παραχωρήθηκαν οριστικά κατά το παρελθόν και σήμερα είναι καλλιεργήσιμες, αλλά δεν αναγνωρίζονται ως τέτοιες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνδυασμό με τους δασικούς χάρτες, ενημερώθηκε προχθές Τρίτη 8 Ιανουαρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας από αντιπροσωπεία καλλιεργητών.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρουσία και του Διευθυντή Δασών Αχαΐας Γιώργου Παναγιωτόπουλου, παρουσιάστηκε το ζήτημα που έχει προκύψει, καθώς υπάρχουν παραγωγοί που χάνουν τις αγροτικές επιδοτήσεις, αλλά και αποζημιώσεις διότι, μετά την κύρωση των δασικών χαρτών, κτήματα που τους είχαν παραχωρηθεί κατά τα έτη 1957-58 για να καταστούν καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σήμερα αντιμετωπίζονται ως δασικά, παρότι υπάρχουν οριστικά παραχωρητήρια. Από την πλευρά του ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ως οργανισμός που διαχειρίζεται το σύστημα κατανομής των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, λαμβάνει υπόψη του τα επίσημα στοιχεία των δασικών χαρτών, με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικές αγροτικές ενισχύσεις.

Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Περιφερειάρχης, κατανόησε την έκταση του προβλήματος και τόνισε ότι θα γίνουν εκ μέρους της Περιφέρειας οι απαραίτητες ενέργειες προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την άμεση και δίκαιη διευθέτηση του ζητήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία των αγροτών ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματισμένο ραντεβού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρευρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής της Περιφέρειας, Διονύσης Μαυρόγιαννης και ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΔΕ, Σταύρος Βέρρας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr