background img
banner
banner

Περισσότεροι από κάθε άλλη φορά

ΜΕ ΓΛΕΝΤΙ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟ ΚΑΠΗ ΑΙΓΙΟΥ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 

Μέσα σε μία ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα με αγαπημένες παρέες, μουσική, τραγούδια, ποιήματα και πολύ κέφι το ΚΑΠΗ του Δήμου Αιγιαλείας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την περασμένη Κυριακή.
Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ‘’TELIS HOTEL’’, είχε μεγάλη προσέλευση με μέλη της οργάνωσης να συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα και να απολαμβάνουν αξέχαστες στιγμές. Ευχαριστημένοι και ιδιαιτέρως συγκινημένοι έμειναν και οι εκπρόσωποι του Δήμου Αιγιαλείας που παρέστησαν, ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιαλείας Στράτος Βαρδάκης, καθώς και η Υπεύθυνη των ΚΑΠΗ Μάρθα Σκούντζου. Επίσης, το παρών έδωσαν στην εκδήλωση, ο βουλευτής Αχαΐας Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Κωνσταντίνου και Χρήστος Γούτος.

400 άτομα στην προχθεσινή εκδήλωση

Η όμορφη βραδιά άνοιξε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, αφού ο πατέρας Αθανάσιος Λιακόπουλος έδωσε τις ευλογίες και τις ευχές του για μία καλή χρονιά. Με την σειρά της, η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ, Μάρθα Σκούντζου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση που διοργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά, ευχαριστώντας τον δήμαρχο Αιγιαλείας αλλά και τους Προέδρους του Νομικού Προσώπου που συνεισέφεραν με τον πιο δυνατό τρόπο στην λειτουργία του.
Χωρίς να λησμονεί την βαρύτητα της ύπαρξης μίας οργάνωσης για την φροντίδα των ατόμων της τρίτης ηλικίας, της κοινωνικοποίησής τους, της ψυχαγωγίας τους και την καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης, τόνισε ότι η οργάνωση προσφέρει μία ποικιλία δραστηριοτήτων στα μέλη της. ‘’Φιλίες, παρέες, εκδρομές, μοναστήρια, θέατρα, μουσική, χορός, ταβέρνες, χορωδία γυμναστική, χορευτικό τμήμα, είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει ο τομέας του ΚΑΠΗ μας. Όλα αυτά έχουν γίνει στα ΚΑΠΗ τα τελευταία 5 πέντε χρόνια, οφείλονται στον δήμαρχο και στους Προέδρους των Νομικού Προσώπου που ποτέ δεν είπαν όχι’’, όπως ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά.
Στην προχθεσινή εκδήλωση, η προσέλκυση τον μελών ανήλθε στα 400 άτομα, πολύ λιγότερα από το πραγματικό σύνολο των μελών του ΚΑΠΗ που μετρούν τα 2.300, σύμφωνα με την κα. Σκούντζου, η οποία ελπίζει πως την επόμενη χρονιά ίσως βρεθεί μία μεγαλύτερη αίθουσα, έτσι ώστε ο αριθμός των παρευρισκόμενων να είναι ακόμη μεγαλύτερος. Πάντως, η εκδήλωση ήταν άκρως επιτυχημένη, αφού οι παρευρισκόμενοι ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.

Το δώρο του Θανάση Παναγόπουλου

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, δήλωσε ευτυχισμένος που συνεχίζεται ο θεσμός της κοπής της πίτας από τότε που έλαβε για πρώτη φορά την δημαρχία και ευελπιστεί την συνέχεια του και στο μέλλον. Επισημαίνοντας, την προσφορά των ΚΑΠΗ στα άτομα της τρίτης ηλικίας, ευχαρίστησε τα μέλη που τιμούν την οργάνωση με την συμμέτοχή τους, την Μάρθα Σκούντζου για την προσφορά της, αλλά και την παρουσία των προηγούμενων Προέδρων του Νομικού Προσώπου όπως τους κυρίους, Κωνσταντίνου και Παπαγιαννακόπουλο που δηλώνουν πάντα παρόντες. Ακόμα, μιας και είναι η τελευταία φορά που παρευρίσκεται σε τέτοιο γεγονός ως δήμαρχος, πρόσφερε γενναιόδωρα την δυνατότητα τριών επιπλέον μονοήμερων εκδρομών απ’ όσες ορίζονται κανονικά, ανεξαρτήτως των αριθμό ατόμων που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος στην ομιλία του, ‘’Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που εκλέχθηκα και θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχισμένο γιατί κάθε χρόνο τιμάται ένας θεσμό που δεν υπήρχε. Να σας ευχαριστήσω όλους που τιμάται τον θεσμό τόσα χρόνια και πιστεύω ότι θα εξακολουθήσετε να κάνετε και τις επόμενες χρονιές αυτό που κάντε κάνετε. Το προσωπικό μου δώρο ως δήμαρχος, επειδή είναι η τελευταία χρονιά και επειδή υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, έδωσα εντολή σε αυτά που έχετε να κάνετε ως εκδρομές, να κάνετε άλλες τρεις επιπλέον μονοήμερες, ανεξαρτήτως των αριθμό των ατόμων που δηλώσουν συμμετοχή’’.

Περισσότεροι στόχοι για το μέλλον

Τον λόγο έλαβε και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιαλείας Στράτος Βαρδάκης που επισήμανε την χαρά του για την μεγάλη προσέλευση, δίνοντας τις ευχαριστίες του παράλληλα στο δήμαρχο, Θανάση Παναγόπουλο για την συνεισφορά του στα ΚΑΠΗ.
Αναγνωρίζοντας την βαρύτητα που έχουν δώσει όλες οι δημοτικές αρχές που προηγήθηκαν, διαπίστωσε ότι ο θεσμός λειτουργεί σε πολύ καλό βαθμό, υπόσχοντας την επίτευξη ακόμα περισσότερων στόχων στο μέλλον: ’’Χαίρομαι ιδιαιτέρως που ήρθατε όλοι και τιμάτε την προσπάθειά μας. Να ευχαριστήσω τον δήμαρχο που μας έχει δώσει την ευκαιρία να δουλεύουμε όπως θέλουμε. Όλες οι δημοτικές αρχές έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και γι’ αυτό πιστεύω ότι είναι ένας θεσμός που πηγαίνει πολύ καλά. Έχουμε βάλει στόχο να πετύχουμε και άλλα πράγματα’’.
Μετά το πέρας των ομιλιών, η βραδιά κύλισε με τις ανάλαφρες μελωδίες της χορωδίας του ΚΑΠΗ. Τα νοσταλγικά και συγκινητικά τραγούδια που ερμήνευσε απάλυναν την ατμόσφαιρα χαρίζοντας σε όλους ένα όμορφο γλέντι από άτομα που διψούν για ζωή και αψηφούν τον χρόνο.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr