background img
banner
banner

Πίτα για δεύτερη χρονιά μαζί!

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΜΑΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στην αίθουσα «Απόλλων», στις Άνω Καμάρες, πραγματοποίησαν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους, ο Προοδευτικός Σύλλογος Καμαρών «Απόλλων» και ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών «Οι Αρχαίες Ρύπες». Φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά οι δύο σύλλογοι πραγματοποιούν από κοινού αυτή την εκδήλωση που ορίζει το έθιμο, ως αποτέλεσμα της αρμονικής συνεργασίας των δύο σωματείων που ασχολούνται με τα πολιτιστικά δρώμενα της τοπικής κοινότητας Καμαρών προβάλλοντάς τη, εντός και εκτός Ελλάδος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Τ.Κ Καμαρών Περλέγκας Παναγιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ντίνος Γεώργιος, o πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και πρώην πρόεδρος του ΧΟΚ Σκανδάμης Μαρίνος, εκπρόσωποι από το Αθλητικό Σωματείο «Αχιλλέας» Καμαρών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φίλοι Άνω Ζήριας», την επιτροπή διαχείρισης του Λαογραφικού Μουσείου Λόγγου, το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, το Δημοτικό Σχολείο Καμαρών, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολικών κοινοτήτων του χωριού και πλήθος κόσμου από τις Καμάρες και τα γύρω χωριά. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο επιχειρηματίας Νιγιάννης Ανδρέας τον οποίο ευχαριστούν θερμά και τα δύο Δ.Σ.

Η χρονιά που πέρασε για τον ΧΟΚ…

Γεμάτη όμορφες στιγμές ήταν η χρονιά που πέρασε για το Χορευτικό Όμιλο Καμαρών «Οι Αρχαίες Ρύπες». Μικροί και μεγάλοι χορευτές διεύρυναν τις γνώσεις τους πάνω στον παραδοσιακό πολιτισμό μέσα από τις ποικίλες δράσεις στις οποίες έλαβαν μέρος.
Συμμετοχή σε θεματική παράσταση αφιέρωμα στη γυναίκα και τη φύση, φεστιβάλ χορού του Δήμου και τοπικών φορέων, οργάνωση γλεντιού για τους ενήλικες αλλά και αναβίωση εθίμων-μαθήματα τοπικής ιστορίας μέσω παιχνιδιού κρυμμένου θησαυρού- συμμετοχή σε εκπαιδευτικό παιχνίδι στο ελαιοτριβείο του κ. Λιανού- εργαστήρι χριστουγεννιάτικων κατασκευών για τους μικρούς χορευτές.
Παράλληλα, ο ΧΟΚ σε συνεργασία με την τοπική σχολική κοινότητα, συνέλλεξε μεγάλη ποσότητα καπακιών για το διαγωνισμό που συμμετείχε το Δημοτικό σχολείο και στάθηκε αρωγός στις εκδηλώσεις του, ενώ φιλοξένησε για μια ακόμη χρονιά μαθητές στα γραφεία του παρουσιάζοντας τους ήθη και έθιμα.

Τέλος ο προγραμματισμός για την τρέχουσα χρονιά ήδη καταρτίζεται από το διοικητικό συμβούλιο και θα περιλαμβάνει παραστάσεις, συνεργασίες με τοπικούς φορείς αλλά και εκπαιδευτικές εκδρομές.

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr