background img
banner
banner

Τσίπρας: Πρόωρες εκλογές αν δεν έχω 151 βουλευτές

 “ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΌΤΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΘΑ ΜΕ ΡΙΞΕΙ” – ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να τον ρίξει ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Open.

Οπως είπε «κυβερνητική κρίση δεν υπάρχει. Θα υπάρξει αν αλλάξει στάση ο Πάνος Καμμένος. Πιστεύω ότι δεν θα το κάνει, δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση».

Μάλιστα υποστήριξε ότι πιστεύει ακράδαντα ότι υπάρχουν οι 151 για τη Συμφωνία των Πρεσπών «διότι έτσι δείχνουν οι αριθμοί». Οπως είπε υπάρχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι 7 των ΑΝΕΛ και βουλευτές του Ποταμιού. «Η διαφωνία των ΑΝΕΛ είναι σεβαστή. Έχω κάθε λόγο να φέρω τη συμφωνία στη Βουλή προκειμένου να κυρωθεί» σημείωσε.

«Τα βράδια κοιμάμαι ήσυχος. Ξέρω ότι βρίσκομαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, ότι κάνω το σωστό για τον τόπο μου και ας πάρουν όλοι τις ευθύνες τους» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μέσα στον Ιανουάριο η συμφωνία στη Βουλή

«Εχω στόχο, σκοπό, άμεσα μόλις ψηφιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων και γίνει η κοινοποίηση στο ΥΠΕΞ του αποτελέσματος και των άρθρων του Συντάγματος που σηματοδοτεί το πέρας των διαδικασιών άμεσα θα δώσω στον ΠτΔ και στα κόμματα το αποτέλεσμα, αν πληρούν τις προϋποθέσεις και αμέσως μετά θα συνεννοηθώ με τον πρόεδρο της Βουλής για την εκκίνηση της διαδικασίας. Νομίζω πως δεν θα τους πάρει πάνω από μια εβδομάδα να μας στείλουν τα αποτελέσματα. Μετά το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έρθει στη Βουλή». Διευκρίνισε πως «το Πρωτόκολλο εισδοχής στο ΝΑΤΟ θα έρθει σε μεταγενέστερο χρόνο, όχι πολύ όμως, για λόγους τεχνικούς» καθώς  «ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το ίδιο το ΝΑΤΟ». Διεμήνυσε πως οι εθνικές εκλογέςθα γίνουν τον Οκτώβριο. «Αυτός είναι ο στόχος μου και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι».

Πηγή:  iefimerida.gr


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr