background img
banner
banner

Προχωρούν οι διαδικασίες για μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Διακοπτού

ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕΣΩ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Τη μίσθωση κατάλληλου ακινήτου για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού Δήμου Αιγιαλείας, το οποίο θα πληροί όλες τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις για τη στέγαση Σχολικών Μονάδων, αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Η διαδικασία θα γίνει με προφορική μειοδοτική δημοπρασία και η εύρεση και μίσθωση νέου χώρου θα αντιμετωπίσει προσωρινά το πρόβλημα στέγασης του σχολείου.

Ως γνωστόν, το πρόβλημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία του Διακοπτού τα τελευταία χρόνια είναι η μη ύπαρξη κατάλληλου χώρου για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου καθώς αυτό στεγάζεται από το έτος 2008 σε ενοικιαζόμενο κτίριο, εμβαδού 60τ.μ. χωρίς προαύλιο χώρο, ένας από τους λόγους που καθιστά το χώρο ακατάλληλο, αφού είναι στις υποχρεωτικές προδιαγραφές για τη λειτουργία ενός νηπιαγωγείου η ύπαρξη προαυλίου. Επιπλέον άλλοι λόγοι που καθιστούν επιτακτική ανάγκη μίσθωσης ενός ακινήτου για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου είναι οι εξής: Το κτίριο περιμετρικά έχει μεγάλες τζαμαρίες, οι οποίες δε πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας και όταν βρέχει η αίθουσα πλημμυρίζει με νερά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των παιδιών. Τα παιδιά λόγω έλλειψης προαύλιου χώρου διασχίζουν κάθετα τον κεντρικό δρόμο για να προαυλιστούν στο χώρο του Δημοτικού σχολείου, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα. Επιπλέον σε ένα υπόστεγο περίπου 60 τ.μ. περιορίζονται 51 νήπια καθώς την ώρα του διαλείμματος αυτών, ο χώρος χρησιμοποιείται από τις τάξεις του Δημοτικού σχολείου για το μάθημα της γυμναστικής. Οι τουαλέτες βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από την παραχωρημένη αίθουσα, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν τα νήπια να μεταβούν στο εν λόγω χώρο για τις σωματικές τους ανάγκες.

Επιπλέον το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού, συναινεί για τη μίσθωση ακινήτου, το οποίο να βρίσκεται επί κεντρικού δρόμου, για εύκολη πρόσβαση των γονέων και των μαθητών και μέσα ή κοντά στο κέντρο του Διακοπτού. Σημειωτέον ότι ο χώρος που έχει βρεθεί να στεγάσει προσωρινά το Νηπιαγωγείο, είναι ιδιωτικός και σε αυτόν στεγαζόταν το δημοτικό γυμναστήριο. Μάλιστα, εκτιμάται ότι στην τρέχουσα σχολική χρονιά θα έχει «κλείσει το θέμα» και το σχολείο θα μεταφερθεί, αφού προηγηθεί μία διαμόρφωση του χώρου και προσθήκη μίας αίθουσας στο προαύλιό του. Παράλληλα, τρέχουν οι διαδικασίες για την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων, πλησίον του Γυμνασίου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr