background img
banner
banner

Προχωρούν οι διαδικασίες για το διυλιστήριο Σελινούντα

ΣΤΙΣ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Από τα σημαντικότερα έργα που προγραμματίζει  η ΔΕΥΑΑ είναι η δημιουργία διυλιστηρίου στον ποταμό Σελινούντα. Έργο μεγάλο που απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν όλα τα… εμπόδια.

Αυτός είναι και ο λόγος των συνεχών επισκέψεων των διοικούντων της Δημοτικής Επιχείρησης στην Περιφέρεια, ούτως ώστε να προχωρούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση του έργου.
Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου, θα βγει η πρόσκληση όπως η ΔΕΥΑΑ θα κληθεί να καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης.
Γι’ αυτό και γίνεται μία προσπάθεια να επισπευσθούν οι διαδικασίες έκδοσης μίας ακόμη άδειας για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Μάλιστα, για το θέμα, από πλευράς ΔΕΥΑΑ έγινε μία ακόμη επίσκεψη στην Περιφέρεια χθες το πρωί.
Ήδη βαίνει προς ολοκλήρωση η αδειοδότηση της περιβαλλοντικής μελέτης για το έργο, το οποίο εκτιμάται ότι θα αλλάξει πλήρως το τοπίο στην ύδρευση του Αιγίου (με προοπτική για την κάλυψη ακόμα μεγαλύτερης περιοχής) και θα το εξασφαλίσει για τα επόμενα 40 χρόνια, τόσο όσον αφορά την υδροδότησή του (και ως προς την ποιότητα και την ποσότητα) όσο και οικονομικά, αφού από την λειτουργία του η ΔΕΥΑΑ θα εξοικονομήσει πολλά χρήματα μέσω της ενέργειας τα οποία θα επιστρέφουν στον καταναλωτή μέσω των τιμολογίων. Να σημειωθεί ότι για την προώθηση του έργου χρειάστηκαν οι εγκρίσεις 14 διαφορετικών υπηρεσιών για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Στα 12,5 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός

Εκτιμάται τέλος, σε περίπτωση βέβαια που ανοίξει το πρόγραμμα, ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα κατατεθεί η πρόταση για χρηματοδότηση του έργου το οποίο κοστολογείται περίπου στα 12,5 εκατ. ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr