background img
banner
banner

Ραγδαία αύξηση της επισκεψιμότητας

ΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ 

Tο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, πόσο μάλλον τη χειμερινή περίοδο. Έχοντας στην διάθεση του σύγχρονες υποδομές και οργανώνοντας πλούσιες δραστηριότητες, γοητεύει τους λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων. Η δε μαγευτική θέα που εκτείνεται από τον Χελμό μέχρι τον Κορινθιακό Κόλπο προδιαθέτει θετικά ακόμα και όσους περνούν για μία απλή βόλτα στο σαλέ του χώρου.

Η φετινή σεζόν του Χιονοδρομικού Κέντρου αναμένεται να είναι περισσότερο δημοφιλής από την προηγούμενη χρονιά. Η έναρξη λειτουργίας έχει ξεκινήσει και ήδη η επισκεψιμότητα προβλέπεται μεγάλη. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου κ. Λεωνίδα Σπυρόπουλο ‘’η επισκεψιμότητα παρουσιάζει 20% αύξηση με βάσει τις προπωλήσεις των εισιτήριων, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το φθινόπωρο.’’

Ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, ένα από τα πιο φημισμένα χιονοδρομικά της Ελλάδας, παρέχει μία μεγάλη ποικιλία αθλητικών και εναλλακτικών δραστηριοτήτων: ski, snowboarding, snowpark, freeride, skibike, snow mobile, βόλτα με έλκηθρα. Η καλή ποιότητα του χιονιού και οι άνετες πίστες χωρίς συνωστισμό είναι κατάλληλες για απόλαυση του ski •το snowbording χαρίζει απόλυτη ελευθερία κινήσεων ενώ το freeride, η ελεύθερη κάθοδος στο χιόνι, χωρίς τους περιορισμούς των σημαδεμένων πιστών, ανεβάζει την αδρεναλίνη στους πιο τολμηρούς. Η χιονοποδηλασία, η βόλτα με snowmobile ή έλκηθρα πλουτίζει τις αθλητικές δραστηριότητες και προσθέτει εναλλακτικές για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό. Με την υπηρεσία chalet photo, οι επισκέπτες μπορούν να απαθανατίσουν ευχάριστες αλλά και extreme… στιγμές. Ένα από τα κεντρικά και αγαπημένα σημεία του Χιονοδρομικού είναι το SnowPark, το οποίο μπορεί χρησιμοποιήσει κάποιος αρκεί να διαθέτει μόνο εισιτήριο εισόδου του Κέντρου. Από το καλοκαίρι του 2016, μάλιστα, το SnowPark αναβαθμίστηκε ολοκληρώνοντας απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, όπως η μικρή χιονοκάλυψη, η αύξηση του πλάτους για τοποθέτηση περισσότερων εμποδίων και η δημιουργία δύο διαφορετικών διαδρομών με πέντε εμπόδια η καθεμία, με αποτέλεσμα την λειτουργία του υπό καλύτερες συνθήκες.

Οι αρχάριοι με δραστηριότητες όπως ‘’Πρώτη φορά σκι’’ και ‘’Σχολές Ski-Snowboard’’ ‘’μπαίνουν’’ γρήγορα στο πνεύμα των αθλητικών δραστηριοτήτων. Για όσους, πάλι, δεν αναζητούν τον ενθουσιασμό και την πρόκληση ενός αθλήματος και επιθυμούν να απολαύσουν απλά την θέα του χιονιού, ο ειδικά διαμορφωμένος ‘’ζεστός’’ χώρος του Chalet προσφέρει στιγμές χαλάρωσης με ένα μεγάλο μενού από ροφήματα και γλυκά. Η καντίνα στη Βαθειά Λάκκα αποτελεί άλλον έναν χώρο χαλάρωσης και γευστικών απολαύσεων, ενώ ο Παιδότοπος χαρίζει στους μικρούς φίλους μεγάλες στιγμές χαράς με παιχνίδια στο χιόνι.

Ο τιμοκατάλογος εξαρτάται από την υψηλή και χαμηλή περίοδο επίσκεψης και από την ιδιότητα ενηλίκου, φοιτητή κτλ. Την υψηλή περίοδο οι τιμές κυμαίνονται από τα 10-25 ευρώ (60 ευρώ το οικογενειακό πακέτο) και την χαμηλή από 8-15 ευρώ (40 ευρώ το οικογενειακό πακέτο).Για παράδειγμα, όποιος επιθυμεί να κάνει σκι το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ τις καθημερινές, ενώ 25 τα ΣΚ. Ακόμη, για την οικονομική μεταφορά με ανελκυστήρα από Αθήνα, Καλαμάτα, Τρίπολη και αναχώρηση από τις πίστες η τιμή είναι 25 ευρώ για καθημερινές και 30 για ΣΚ. Το πακέτο all inclusive ski που εξασφαλίζει διαμονή διατροφή, εισιτήριο για το χιονοδρομικό κέντρο και ενοικίαση εξοπλισμού κυμαίνεται στα 30 ευρώ. Τέλος, οι ετήσιες κάρτες για απεριόριστη χρήση του Κέντρου ξεπερνούν τα 220 και 300 ευρώ, με 550 το οικογενειακό πακέτο.

Αναβάθμιση Χιονοδρομικού με επένδυση 20.000.000 ευρώ

Καθοριστικό γεγονός για την μετέπειτα λειτουργία του Χιονοδρομικού, είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του μέσω της ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση στις αρχές Δεκέμβρη. Ο κύριος φορέας υλοποίησης του πιο σημαντικού σχεδιασμού των Καλαβρύτων τα τελευταία χρόνια, ύψους 20.000.000 ευρώ, είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα να κάνει λόγο για ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο. ‘’Είναι έργο που θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση σε μια περιοχή που μόλις λίγα χρόνια πριν θεωρούσαμε απομονωμένη και σε υστέρηση.’’

Ο σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων περιλαμβάνει την εγκατάσταση δύο νέων αναβατήρων, βελτιώσεις στους υπάρχοντες αναβατήρες και στα βοηθητικά τους συστήματα, προσθήκη επιπλέον καμπινών και καρεκλών, δημιουργία πάρκινγκ για τους αναβατήρες έκτασης 700 τ.μ., αναβάθμιση της ενέργειας και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, αντικατάσταση και προμήθεια δύο νέων χιονοστρωτήρων, βελτιώσεις στις κτηριακές υποδομές, ανασχεδιασμό στις πίστες, εγκατάσταση συστήματος Βιολογικού Καθαρισμού υπογείως στα 1700μ. στον Ξηρόκαμπο, ώστε να προστατευτεί ο χώρος από παγετούς και να αποφευχθεί η διαταραχή του φυσικού τοπίου. Ακόμα με βάση το δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά αναμένεται και η χρήση του Χιονοδρομικού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μετά την λήξη των διαδικασιών αναβάθμισης, δίνοντας την δυνατότητα στους επισκέπτες να κάνουν βόλτα στο βουνό με τους νέους αναβατήρες, αλλά και επισκέψεις στην κορυφή του Χελμού και στο τηλεσκόπιο ‘’Αρίσταρχος’’.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζουρά ο εκσυγχρονισμός θα δώσει νέα ώθηση για ανάπτυξη των επαγγελματικών, τουριστικών και περιβαλλοντολογικών δραστηριοτήτων. ‘’Ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού σημαίνει ‘’ζωή’’, κίνηση, επαγγελματική δραστηριότητα, τουριστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη, διότι μέσα από την αναβάθμιση στόχος είναι το χιονοδρομικό κέντρο να μη λειτουργεί μόνο τη χειμερινή περίοδο, αλλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δηλαδή ακόμα και το καλοκαίρι. Με τη λειτουργία των σύγχρονων, γρήγορων και ασφαλών αναβατήρων όσοι θα φθάνουν στο χιονοδρομικό κέντρο τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία βόλτα, ή να επισκέπτονται στην κορυφή του Χελμού και τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκεται το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος, ενώ παράλληλα μπορούν να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες, όπως το ποδήλατο βουνό’’, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος προηγουμένως. Τέλος, με βάση τις νέες εξελίξεις ο Περιφερειάρχης ανέφερε για την υποβολή χρηματοδότησης μελέτης για την αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης των Καλαβρύτων με την Ολυμπία Οδό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διερχόμενοι οδηγοί όχι μόνο στο Χιονοδρομικό Κέντρο αλλά και στα Καλάβρυτα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr