background img
banner
banner

«Σάρωσαν» οι διαρρήκτες τις γιορτές

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΛΟΠΩΝ ΑΠ’ ΑΚΡΗ Σ’΄ΑΚΡΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

«Πάρτι» σε… ξένα σπίτια έκαναν τις γιορτές οι διαρρήκτες, με τα φαινόμενα κλοπών να είναι σχεδόν καθημερινά σε όλη την Αιγιάλεια. Οι… γνωστοί άγνωστοι «ξαναχτύπησαν», όπως φαίνεται, στην περιοχή της Ροδοδάφνης, ενώ και στην Ανατολική Αιγιάλεια «ποντικοί» ξάφρισαν παραθεριστικές αλλά και κύριες κατοικίες, αφαιρώντας κοσμήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.
Το φαινόμενο των κλοπών που είχε περιοριστεί κάπως τους μήνες του φθινοπώρου, επανήλθε στον υπερθετικό βαθμό. Όπως φαίνεται, οι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των ιδιοκτητών και παρακολουθώντας τις κινήσεις τους και τις ώρες αναχώρησής τους, μπήκαν σε σπίτια παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες και παράθυρα, προκαλώντας σε αρκετές περιπτώσεις, σοβαρές υλικές ζημιές.

Μπαίνουν στα σπίτια και καταστρέφουν ό,τι βρουν στο πέρασμά τους…

Για παράδειγμα, εισήλθαν σε σπίτια στον Ελαιώνα και τα έκαναν… γυαλιά καρφιά, καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν στη μανία τους να εντοπίσουν πολύτιμα αντικείμενα. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, με την αστυνομία να τους αναζητά, αφού φαίνονται ακόμη και τα πρόσωπά τους. Η μη κάλυψή τους αποδεικνύει την βεβαιότητά τους για την απουσία των ιδιοκτητών, έχοντας μελετήσει καλά τις κινήσεις τους.
Αρκετά ήταν τα κρούσματα κλοπών τις ημέρες αυτές και στην περιοχή της Ροδοδάφνης. Χαρακτηριστική η περίπτωση σπιτιού στον Άγιο Γεώργιο, στο οποίο οι δράστες μπήκαν από το παράθυρο της κουζίνας και αφού παρέσυραν ό,τι βρήκαν μέσα στο σπίτι, αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, από την παραμονή των Χριστουγέννων 24 Δεκεμβρίου ως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου, καταγγέλθηκαν στην αστυνομία 30 κλοπές που αφορούν την Αχαΐα και κυρίως αφορούν περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια. Επίσης καταγγέλθηκαν περιστατικά κλοπής κινητών, δικύκλου και πορτοφολιών. Οι περισσότερες κλοπές αφορούν στην πόλη της Πάτρας ενώ συμβάντα καταγράφηκαν σε Αίγιο και Κάτω Αχαΐα.
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 5 και 6 Ιανουαρίου δηλώθηκαν άλλες 20 περίπου κλοπές στην Αχαΐα, ενώ με την επιστροφή και των τελευταίων εκδρομέων τα καταγεγραμμένα περιστατικά πιθανότατα θα αυξηθούν.

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr