background img
banner
banner

Στην Αθήνα για την… σωτηρία των ΕΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Να επισκεφθούν την προσεχή Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου το υπουργείο Άμυνας και εφόσον δεν πάρουν απάντηση στα δίκαια αιτήματά τους, να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αποφάσισαν χθες κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησαν στο εργοστάσιο Αιγίου, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από όλες τις μονάδες των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου, το οποίο, ως γνωστόν, είχε αποχωρήσει από την κοπή πίτας της διοίκησης την περασμένη Παρασκευή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υφιστάμενη κατάσταση…

Στην χθεσινή σύσκεψη στο εργοστάσιο ΕΑΣ Αιγίου, έλαβαν μέρος εκτός από τους εργαζόμενους και το Σωματείο του τοπικού εργοστασίου, τα Δ.Σ. από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και τις μονάδες σε Μάνδρα, Λαύριο και Υμηττό και μέσα σε κλίμα έντονου προβληματισμού, εξέφρασαν την ανησυχία τους, τονίζοντας πως το τελευταίο οκτάμηνο τουλάχιστον, η εταιρεία έχει… βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ δεν υπάρχει καν Δ.Σ. ώστε να λαμβάνονται οι αποφάσεις, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Θεόφιλο Βασιλείου να έχει παραιτηθεί εδώ και δύο μήνες και να μην έχει αντικατασταθεί… Οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι, αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον και για την ίδια την εταιρεία που, όπως τονίζουν, βρίσκεται ένα βήμα πριν τον… γκρεμό.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις…

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του σωματείου του Αιγίου, στην χθεσινή σύσκεψη των εργαζομένων εκτιμήθηκε, λόγω του προβλήματος μισθοδοσίας και διαφαινόμενης αρνητικής εικόνας της εταιρείας ως προς την λειτουργία της, αλλά και με βάση την μη κάλυψη των θέσεων των παραιτηθέντων διευθύνοντα σύμβουλου και μελών Δ.Σ. της εταιρείας, ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν αποφάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα. Τα Σωματεία αποφάσισαν να επισκεφθούν την προσεχή Δευτέρα το υπουργείο ζητώντας να δουν τον υπουργό και να του εκθέσουν τα θέματα της εταιρείας. Αν δεν προκύψει κάτι από την επίσκεψη, προτίθενται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν πως είναι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ, μία εταιρεία εθνικής σημασίας, έχουν δώσει μεγάλους αγώνες για την διατήρησή της και έχουν σκοπό και διάθεση να τους συνεχίσουν για την επιβίωσή τους. Καταγγέλλουν ακόμη πως εδώ και δύο μήνες ο κ. Βασιλείου έχουν παραιτηθεί, αλλά παραμένει στη θέση του διαχειριζόμενος ανεπαρκώς το παρόν και το μέλλον τους, τονίζοντας πως ΄΄παρά την είσπραξη εκατομμυρίων ευρώ από τα ΜΙΝΙΜΙ και από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εμείς παραμένουμε απλήρωτοι. Το εργοστάσιο στερείται βασικών λειτουργικών εξόδων αλλά και πρώτων υλών και εργαλείων΄΄. Υπενθυμίζουν ακόμη την προ δύο μηνών διαβεβαίωση του υπουργού για την ομαλή ροή των πληρωμών, για την οριστική διευθέτηση του ανθυγιεινού επιδόματος αλλά και τον τερματισμό της κακοδιαχείρισης της εταιρείας που προκαλεί την δυσλειτουργία της.

Τι θα ζητήσουν από τον υπουργό

Οι εργαζόμενοι, εκτός από την κάλυψη των θέσεων διευθύνοντος συμβούλου και μελών της διοίκησης της εταιρείας, πρόκειται να ζητήσουν από τον υπουργό: Την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την ομαλοποίηση της είσπραξης των αποδοχών τους, την κατοχύρωση του ανθυγιεινού επιδόματος και μία πραγματική ΣΣΕ αποδεκτή από τα συναρμόδια υπουργεία, σχεδιασμό για το μέλλον και την προοπτική του εργοστασίου και βούληση για την ύπαρξη συνέχισης της εταιρείας και νέες παραγγελίες που θα εξασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση.

Έκοψαν πίτα μόνοι τους…

Να σημειωθεί ότι μετά την σύσκεψη, πραγματοποιήθηκε παρουσία των εκπροσώπων των άλλων σωματείων και η κοπή της πίτας του Σωματείου ΕΑΣ Αιγίου, με την ευχή για γρήγορη επίλυση των προβλημάτων, να κυριαρχεί. Στην κοπή, παρών ήταν και ο διευθυντής του εργοστασίου καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Παναγιώτης Γεωργόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr