background img
banner
banner

Στοχευμένες παρεμβάσεις αλλά και κάλυψη εκτάκτων αναγκών

ΣΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ

Καθημερινές είναι πλέον οι παρεμβάσεις του δήμου σε κάθε σημείο της Αιγιάλειας που είτε χρήζει άμεσης μέριμνας λόγω προβλημάτων εξαιτίας των καιρικών συνθηκών είτε στον τομέα της πρόληψης ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ταυτόχρονα, παρούσα είναι και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα σημεία αρμοδιότητάς της όπως για παράδειγμα ποταμοί και χείμαρροι στους οποίους άμεσα ξεκινούν εργασίες βάσει προτεραιότητας και ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.

Καταγραφή των προβλημάτων αλλά και των εργασιών που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να μην ξανασυμβούν, πραγματοποιήθηκε χθες κατά την διάρκεια επίσκεψης κλιμακίου των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε ποτάμια και άλλα σημεία της Αιγιάλειας. Όπως έκανε γνωστό στο Protionline.gr  ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ΄΄σκοπός της επίσκεψης του κλιμακίου ήταν να διαπιστωθεί εάν έχει αλλάξει κάτι εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών σε ποταμούς και χείμαρρους της περιοχής, κι αν έχει προκύψει κάτι έκτακτο ώστε να προστεθεί στις προγραμματισμένες εργασίες που έχουν δρομολογηθεί΄΄.

Δύο εργολαβίες

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε προσυμβατικό έλεγχο και τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για παρεμβάσεις σε τρεις ποταμούς της Αιγιάλειας. Πρόκειται για τον ποταμό Φοίνικα, τον Μεγανίτη και τον Σελινούντα. Επίσης, όπως τόνισε, το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί και το έργο ύψους 5,2 εκατ. ευρώ που αφορά συνολικά την συντήρηση ποταμών και χειμάρρων. ΄΄Παράλληλα, με μηχανήματα της Περιφέρειας, συμβάλλουμε το έργο της Πολιτικής Προστασίας όπου και εάν χρειαστεί΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης.

Στη «μάχη» η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων

Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον δήμο Αιγιαλείας και την αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, η οποία παρεμβαίνει και στα υπόλοιπα σημεία. Κάτι ανάλογο έγινε χθες στην περιοχή του «Άι Νικολάκη» στο Αίγιο προς τοποθεσία «Κολοβό», εκεί όπου υπήρχε κατάπτωση με πέτρες και χώματα, όπως έκανε γνωστό στο Protionline.gr  η αντιδήμαρχος Βάσω Ψυχράμη. Επίσης, κατάπτωση υπήρξε και στον δρόμο της Κουνινάς με παρέμβαση ώστε να καθαριστεί το οδικό δίκτυο. 
΄΄Τις τελευταίες ημέρες είναι πολλά τα σημεία εκείνα που χρήζουν παρεμβάσεων, προσπαθούμε να λειτουργούμε πρωτίστως με σκοπό την ασφάλεια των δημοτών, ενώ παρεμβαίνουμε σε δρόμους και υποδομές που παρουσιάζουν προβλήματα εξαιτίας του καιρού΄΄, σημείωσε η κ. Ψυχράμη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από πλευράς δήμου έχει ζητηθεί από την Περιφέρεια να υπάρξει μέριμνα και για γεώτρηση της ΔΕΥΑ που υπάρχει παραποτάμια του Μεγανίτη, καθώς έχει κριθεί πως χρειάζεται να γίνει κάποιο ανάχωμα στον ποταμό ώστε να μην κινδυνεύει η γεώτρηση. Επίσης, ο δήμος έχει ζητήσει από την Περιφέρεια παρέμβαση στον ποταμό Μεγανίτη και στο ύψος του Βιολογικού Καθαρισμού επίσης για προληπτικούς λόγους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr