background img
banner
banner

Ταλαιπωρία για τους Αιγιαλείς από το ένα και μοναδικό Κτηματολογικό Γραφείο

ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Σε ουσιαστική παρέμβαση με το εύλογο ερώτημα γιατί δεν δημιουργείται Κτηματολογικό Γραφείο και στο Αίγιο, παρότι προβλέπεται, αντιθέτως οι Αιγιαλείς θα μεταβαίνουν στο αντίστοιχο Γραφείο της Πάτρας, προχώρησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου. Με αίτησή του χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη την λειτουργία μόνο ενός Γραφείου στο νομό, κρίνοντας απαράδεκτο, προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα του αναδόχου για την κτηματογράφησημ να ταλαιπωρούνται οι πολίτες…

Συγκεκριμένα, η αίτηση του Συλλόγου απευθύνεται προς το υπουργείο Δικαιοσύνης και προς: 1. το ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ με έδρα την Αθήνα, το Δήμο Αιγιαλείας, 3. την ανάδοχο Σύμπραξη του έργου “Μελέτη Κτηµατογράφησης και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών για τη δηµιουργία Εθνικού Κτηµατολογίου στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας” αποτελούμενη από τις κάτωθι εταιρίες: 1. “Α.& Ι. ΠΡΕΣΒΕΛΟΣ & ΣΙΑ” Ο.Ε. 2. “Ε. ΠΑΠΑΝΗΣ – Π. ΧΟΥΡ∆ΑΚΗΣ & ΣΥΝ/ΤΕΣ” Ε.Ε. δ 3. “Κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – Κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ο.Ε.” 4. “ΝΑΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ & ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ” Α.Ε., 5. “ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝ/ΤΕΣ” Ε.Ε.  6. “ΟΡΙΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧ/ΚΟΙ Α.Ε.  7. “ΦΑΝΑΡΑΣ Κ. – ΓΑΪΤΑΝΑΡΟΣ Π. & ΣΥΝ/ΤΕΣ” Ε.Ε. δ 8. ΣΑΦΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ.

Ο Δ.Σ.Α. υπενθυμίζει πως στις 21 Ιανουαρίου ορίστηκε η έναρξη της κτηματογράφησης για το υπόλοιπο του νομού Αχαΐας και ότι μέσα στις περιοχές υπό κτηματογράφηση βρίσκεται και η ορεινή περιοχή του Δήμου Αιγιαλείας, μία από τις μεγαλύτερες στην χώρα αναλογικά με την έκταση του Δήμου. Σημειώνει όμως τα ακόλουθα: ΄΄Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι θα λειτουργήσει μόνο ένα γραφείο κτηματογράφησης για την παραλαβή των δηλώσεων των ενδιαφερομένων και αυτό θα βρίσκεται στην Πάτρα. Είναι αδιανόητο να υπάρχει αυτή η πρόβλεψη που θα δημιουργήσει μεγάλη ταλαιπωρία στους συμπολίτες μας,και μεγάλη οικονομική επιβάρυνση αφού θα αναγκάζονται από πολύ μακρινές αποστάσεις να μεταβαίνουν στην Πάτρα. Σας γνωρίζουμε ότι προβλέπεται στο Αίγιο η λειτουργία κτηματολογικού γραφείου και είναι αδιανόητο να επιβαρύνονται οι συμπολίτες μας από τη στιγμή που η ΕΚΧΑ προωθεί και έχει αναλάβει το κόστος της κτηματογράφησης. Δεν ανεχόμαστε προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα του αναδόχου για την κτηματογράφηση να ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας΄΄.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος θυμίζει μάλιστα πως ΄΄στο τεύχος συγγραφής υποχρεώσεων της εν λόγω σύμβασης αναφέρεται ότι στην περίπτωση που η λειτουργία ενός μόνο γραφείου ανά Περιφερειακή Ενότητα θα δηµιουργούσε δυσκολία στην πρόσβαση των δικαιούχων σε αυτό η Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. νυν ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, δύναται να ορίσει περισσότερα του ενός γραφεία προκειµένου να εξασφαλιστεί µεγαλύτερο ποσοστό συµµετοχής των πολιτών στη διαδικασία κτηµατογράφησης΄΄.

Να επέμβει άμεσα η «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

Καταλήγοντας, στην αίτησή του, επισημαίνει: ΄΄Αδυνατούμε λοιπόν να καταλάβουμε πώς θα επιτευχθεί η ταχεία και ακριβής κτηματογράφηση του ορεινού όγκου της περιοχής μας με την λειτουργία ενός μόνο γραφείου μάλιστα εκτός των υπό κτηματογράφηση περιοχών. Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ καλείται άμεσα να επέμβει ώστε να γίνει δεκτή η σχετική αίτηση μας για την ίδρυση και δεύτερου γραφείου στο Δήμο Αιγιαλείας, ο δε δήμος Αιγιαλείας και δη ο κύριος Δήμαρχος που έχει και την ιδιότητα του Υποθηκοφύλακα να συνδράμει άμεσα στην αίτησή μας προκειμένου να λειτουργήσει γραφείο στο Αίγιο ακόμα και να εξεταστεί η πιθανότητα παραχώρησης δημοτικού ακινήτου στο Ελληνικό Κτηματολόγιο εντός του ορίου του Δήμου μας προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για τους συμπολίτες μας που έχουν ακίνητη περιουσία στην ορεινή Αιγιάλεια΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr