background img
banner
banner

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Τρύφωνα στο Διακοπτό

ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΟΙ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με πλήθος πιστών,  πανηγύρισε  σήμερα Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου, ο Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος Διακοπτού, Πολιούχος της Δημοτικής Ενότητας Διακοπτού.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το απόγευμα της παραμονής, με Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, κατά τον οποίο κήρυξε το Θείο Λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Λεόντιος Πετρίδης.

Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Τρύφωνος, από τον Πανοσιολογιώτατο  Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ιωακειμίδη.

Παρόντες πιστοί που τίμησαν τη μνήμη του Αγίου ανάμεσά τους ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας, οι εν δυνάμει πολιτευτές Χριστίνα Αλεξοπούλου, Άγγελος Τσιγκρής και Θανάσης Νταβλούρος. Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργο Αγγελόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Δριβήλα. Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Φιλιππάτος, Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Βασίλης Χριστόπουλος και Γιώργος Γιοβάς. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Μπούνιας και Ντία Ζαχαραπούλου. Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αιγιαλείας Στράτος Βαρδάκης και το μέλος της Τ.Κ. Αιγίου Γιώτα Γκρέμου. Ο πρώην Γ.Γ. του δήμου Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι πρώην αντιδήμαρχοι Βασίλης Χριστόπουλος και Παναγιώτης Μαρινόπουλος. Οι αντιπρόεδροι της Παναιγιάλειας Ένωση Συνεταιρισμών Νίκος Μιχαλόπουλος και Βασίλης Καρέλης. Ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Κατσικόπουλος. Οι πρώην δήμαρχοι Διακοπτού Τάκης Βασιλείου και Τρύφωνας Λίβας. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Σπηλιόπουλος και οι πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι Γιάννης Μεντζελόπουλος και Θεώνη Σταθοπούλου.

 

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr