background img
banner
banner

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, μείωση του υπέρογκου κόστους παραγωγής

ΖΗΤΑ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 7 Φλεβάρη στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού από τις 4.00 έως τις 6.00 το απόγευμα στο ύψος του Αιγίου, στο ρεύμα προς Αθήνα, απευθύνει σε αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας». Ο Σύλλογος συμμετέχει στις πανελλαδικά συντονισμένες αγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που –σύμφωνα με τα λεγόμενα των διαμαρτυρόμενων αγροτών- τους ξεκληρίζει προκειμένου να συγκεντρώσει τη γη και τη παραγωγή στα χέρια λίγων επιχειρηματιών για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των αγροτών και κτηνοτρόφων, κατά την διάρκεια  της κινητοποίησης  προχθές Τρίτη στην Ν.Ε.Ο. και με Πανελλαδικό συντονισμό με τα μπλόκα σε όλη τη χώρα, ο Α.Σ.Α. προχωρά σε κλιμάκωση του αγώνα. Καλεί επίσης τα σωματεία και τους συλλόγους της πόλης να εκφράσουν αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα για την επιβίωση, την συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, για την τοπική οικονομία και την διατροφική επάρκεια του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση αρνήθηκε πρόταση για συνάντηση

΄΄Απαντάμε  στην άρνηση της κυβέρνησης να δεχτεί την πρόταση για συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών΄΄, αναφέρει χαρακτηριστικά.

΄΄Με την πάλη μας οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούμε την ικανοποίηση ενός πλαισίου αιτημάτων που αφορά την ίδια την επιβίωσή μας, την συνέχιση της αγροτικής μας δραστηριότητας, την διατροφική επάρκεια του ελληνικού λαού΄΄, σημειώνει ακόμη ο Σύλλογος διεκδικώντας αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, στους ελαιοπαραγωγούς που έχασαν φέτος όλο σχεδόν το εισόδημα τους λόγω των καιρικών συνθηκών και αναποτελεσματικής δακοκτονίας, σους παραγωγούς λεμονιού – εσπεριδοειδών, που από τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα, από το εμπάργκο στην Ρωσία και την ασυδοσία των εμπόρων δεν μπορούν να διαθέσουν τα λεμόνια ούτε κάτω του κόστους παραγωγής τους και στους κτηνοτρόφους με την μεγάλη πτώση της τιμής στο γάλα από τις αθρόες εισαγωγές και την ασυδοσία των εμποροβιομήχανων.

Έγκαιρες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100%

Ακόμη, έγκαιρες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% των ζημιών απ’ όλες τις αιτίες, εφαρμογή του προγράμματος αναμπέλωσης στη κορινθιακή σταφίδα, να καταβληθούν άμεσα οι ενισχύσεις που οφείλονται στους παραγωγούς, λόγω λάθους του υπουργείου (ΟΠΕΚΕΠΕ) με την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΝ, κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, μείωση του υπέρογκου κόστους παραγωγής, κατάργηση των περικοπών στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση των αγροτικών συντάξεων, φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο και ακατάσχετο όριο ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, καμία κατάσχεση σπιτιού ή χωραφιού για «κόκκινα δάνεια» μέχρι 300 .000 ευρώ και να σταματήσουν τα αγροτοδικεία.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr