background img
banner
banner

“Βοηθήστε μας κύριε Υπουργέ!”

ΈΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ‘’ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΦΙΛΟΙ’’ ΠΡΟΣ  ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ- ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΑΙΓΙΟΥ

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για την προώθηση της ανακατασκευής της αίθουσας τελετών του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, ζήτησε με επιστολή της η μαθητική ομάδα “Πράσινοι Φίλοι”. Οι μαθητές που εδώ και χρόνια δραστηριοποιούνται με επιτυχία σε πολιτιστικά και κοινωνικά θέματα, ενημερώνουν τον Υπουργό για το χρόνιο πρόβλημα και επισημαίνουν τα μεγάλα οφέλη που θα προκύψουν για την εκπαιδευτική κοινότητα και για την πόλη από την ανακατασκευή της.

Την ίδια ώρα, η Πολεοδομία Αιγίου έκρινε με απόφασή της επικίνδυνη την μισογκρεμισμένη αίθουσα στην αυλή του σχολείου και γι’ αυτό δρομολογείται σύντομα το γκρέμισμά της.
Ολόκληρη η επιστολή των μαθητών προς τον Υπουργό Παιδείας είναι η ακόλουθη:

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,
Είμαστε τα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας “Πράσινοι Φίλοι” του 1ου Γυμνασίου Αιγίου και σας στέλνουμε αυτή την επιστολή με θέμα την κατεστραμμένη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Για αρκετά χρόνια το ζήτημα αυτό απασχολεί τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς του σχολείου μας, καθώς παραμένει άλυτο μετά τον καταστροφικό σεισμό του Αιγίου το 1995. Η αίθουσα αυτή, από το 1932 που ιδρύθηκε το σχολείο μας, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, φιλοξενώντας δεκάδες μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Εκεί οι μαθητές του σχολείου μπορούσαν να οργανώσουν γιορτές, θεατρικές παραστάσεις και να παράγουν πολιτισμό σ’ έναν υπέροχο και φιλόξενο χώρο. Εκεί δέχονταν και τα χειροκροτήματα επιβράβευσης από τους γονείς και όλους τους συμπολίτες μας.

Αυτή η πορεία διακόπηκε βίαια πριν από 23 χρόνια και μετά από τότε παρά τις διάφορες παρεμβάσεις που δεν είχαν καμία επιτυχία, η αίθουσα παραμένει ένα ερείπιο στο κέντρο της αυλής του σχολείου μας. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και ο ίδιος από τις σχολικές φωτογραφίες που σας στείλαμε. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο σεισμός αλλά και η πολύχρονη αδιαφορία των υπευθύνων κατάντησαν αυτήν την αίθουσα επικίνδυνη για καθημερινότητα των μαθητών. Ακόμα και η παραμικρή μας επαφή με το χώρο αυτό κατά την διάρκεια του σχολικού παιχνιδιού μπορεί να είναι πιθανός παράγοντας τραυματισμού. Όσο για τις γιορτές και τις διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να καταφεύγουμε σε διάφορες δημοτικές αίθουσες.

Θα σας ήμασταν ευγνώμονες αν μας βοηθούσατε να επιδιορθώσουμε ή να ξαναφτιάξουμε την αίθουσα αυτή. Θα ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που δεν θα ευχαριστούσε μόνον όλη την σχολική μας κοινότητα, αλλά και εσάς τον ίδιο καθώς θα λύνατε ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα του Αιγίου και της εκπαίδευσης. Το έργο αυτό έχει μπλοκάρει στην εταιρία “Κτηριακές Υποδομές” και στο Υπουργείο σας και θα ήταν ευχής έργο να δρομολογηθεί η ανακατασκευή της αίθουσας τελετών, με βάση και τις προτάσεις του Δήμου Αιγιαλείας. Η ευκαιρία είναι τώρα, αφού η Πολεοδομία Αιγίου έχει αποφασίσει το γκρέμισμα της μισοερειπωμένης αίθουσας για λόγους ασφαλείας.
Ελπίζουμε κύριε Υπουργέ να λάβετε υπόψη σας όλα όσα αναφέραμε και να ενδιαφερθείτε άμεσα για την αίθουσά μας. Όταν και αν αυτή ξαναλειτουργήσει, θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες περισσότερων από 500 μαθητών, αλλά και όλη την περιοχή. Και το κυριότερο, θα ζωντανέψουν και πάλι τα όνειρα μας και θα βρούμε εμείς οι μαθητές μία φιλόξενη φωλιά πολιτισμού και δημιουργίας.

Με εκτίμηση και τιμή ,
η δημοσιογραφική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αιγίου “Πράσινοι φίλοι”
και ο υπεύθυνος καθηγητής,
Φιλόλογος Παναγιώτης Βάγιας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.