background img
banner
banner

Δυο εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων προβλημάτων

ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Στη δημοπράτηση του έργου «Αντιμετώπιση Απρόβλεπτων Προβλημάτων Οδικής Ασφάλειας στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας για την τριετία 2019-2021» προχώρησε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αχαΐας, με στόχο την άμεση αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων, όποτε αυτές προκύπτουν.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, αντικείμενο του οποίου είναι οι αποκαταστάσεις κυρίως από καθιζήσεις, καταπτώσεις, ρηγματώσεις ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας, τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από την παρόδια βλάστηση, τις εμφράξεις τάφρων κ.ά.

Εκτός από τις ήδη δρομολογημένες εργασίες στο επαρχιακό δίκτυο και των πέντε Δήμων της Αχαΐας, με το συγκεκριμένο έργο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξασφαλίζει την ύπαρξη ενεργής εργολαβίας έως και το 2021, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τυχόν απρόβλεπτα προβλήματα που προκύπτουν κυρίως εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, στις εργασίες περιλαμβάνεται η άρση καταπτώσεων, η αποκατάσταση βλαβών, η επούλωση λάκκων, ο καθαρισμός των τάφρων, των πρανών και ερεισμάτων των οδών, η κοπή των χόρτων και γενικά της παρόδιας βλάστησης.

Προτεραιότητα θα δοθεί γενικά, σε εργασίες άμεσης επέμβασης αποκατάστασης βλαβών και προβλημάτων που εκδηλώνονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο μετά την εκδήλωση δυσμενών καιρικών φαινομένων.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr