background img
banner
banner

Έκοψαν πίτα, μοίρασαν αγάπη…

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΟΥ 

Μία πίτα αλλά με… πολλά κομμάτια αγάπης για τον συνάνθρωπο έκοψαν χθες το απόγευμα στην Κοινωνική Ιματιοθήκη, στο ζωντανό αυτό κύτταρο εθελοντικής προσφοράς, που αποτελεί κορυφαίο δείγμα αλληλεγγύης για την τοπική κοινωνία. Ακολούθησε η επίδοση τιμητικών διακρίσεων στις εθελόντριες εκ μέρους του Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου και του δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου σε όμορφο κλίμα, παρουσία ωφελούμενων και δωρητών.

Την πίτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης καθώς και ο π. Δημήτριος Κατσαούνης. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, ο αντιδήμαρχος Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Στράτος Βαρδάκης, η σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Γιώτα Γκρέμου, εκπρόσωποι του Κέντρου Κοινότητας δήμου Αιγιαλείας που συνεργάζονται άψογα με την Κοινωνική Ιματιοθήκη και βέβαια η υπεύθυνη της Κοινωνικής Ιματιοθήκης Ντία Παναγοπούλου μαζί με τις υπόλοιπες εθελόντριες που καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να αξιολογούν, να ταξινομούν και να διαθέτουν τα είδη που συγκεντρώνονται από ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Ήταν μία όμορφη σύντομη γιορτή που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ικανοποίησης και αγάπης καθώς όλοι διαπίστωσαν πως όσο υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται τον διπλανό τους, υπάρχει ελπίδα… Μάλιστα, ο δήμαρχος έδωσε και τις τιμητικές διακρίσεις στις εθελόντριες,΄΄ ως αναγνώριση της πολύτιμης δράσης τους και της ανιδιοτελούς προσφοράς τους στο φιλανθρωπικό έργο που συντελείται για την ανακούφιση των ενδεών συνανθρώπων μας΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται σε αυτές.

Η κ. Παναγοπούλου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει άπαντες για την προσφορά τους καθώς και τον κ. Κουτρόπουλο που προσέφερε την πίτα.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι (δεν είναι συγκεκριμένοι, η Ιματιοθήκη είναι ανοιχτή για όλους) επέλεξαν τα είδη που χρειάζονται και πολλοί έφυγαν από εκεί με γεμάτες σακούλες και κυρίως με την αίσθηση ότι στις δυσκολίες τις ζωής, δεν είναι μόνοι…

Τέλος, ο φίλος της Κοινωνικής Ιματιοθήκης Βασίλης Κορομπίλης, επίτροπος του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης, ο οποίος έχει εμπνευστεί από την Κοινωνική Ιματιοθήκη, διάβασε ποιήματά του και καταχειροκροτήθηκε! Ακολουθεί ένα εξ αυτών.

 

Η Κοινωνική Ιματιοθήκη

Η κρίση που προέκυψε

Έχει και άλλη όψη,

Δεν είναι τόσο παγερή

Θέλει να μας προκόψει.

Οι άνθρωποι κατάλαβαν

Πως είναι ευκαιρία

Ο ένας για τον άλλονε

Να είναι παρηγορία.

Για δέστε τι σκεφτήκανε

Τα έξυπνα μυαλά,

Ο ένας εις τον άλλονε

Να δώσουνε χαρά.

Το ρούχο που για μένανε

Ήτανε περιττό,

Για έναν μου συνάνθρωπο

Θα ‘τανε αρκετό.

Έτσι το ρούχο μου αυτό

Από την απραξία,

Κάποιος που θα φόραγε

Θα του ‘δινε αξία.

Γι’ αυτό κι εγώ το έβγαλα

Μέσα από τη θήκη

Και κατευθείαν το έστειλα

Στην Ιματιοθήκη.

Εκεί αφού εκτέθηκε

Μαζί με άλλα πολλά

Έγινε αντικείμενο

Ερεύνης στα καλά.

Κάποιοι που το είδανε

Είπαν τι ευλογία

Και όταν το φορέσανε

Του δώσανε αξία.

Κάποιοι που το προσπέρασαν

Είπαν παλιά η μόδα

Αλλά όταν το ξανακοίταξαν

Είδαν καινούρια φόδρα.

Θεώρησαν λοιπόν καλό

Στην τσάντα να το βάλουνε

Για να το φορέσουνε

Τον δύσκολο καιρό.

Έτσι κι εγώ λοιπόν

Έμεινα ικανοποιημένος

Κι ο άνθρωπος ο διπλανός

Καλύτερα ντυμένος.

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr