background img
banner
banner

Ενημέρωση για τα ζώα στο Β’ ΚΔΑΠ Αιγίου «Γαϊτανάκι»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ «ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ»

Σε ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τα ζώα, τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους, πραγματοποίησαν μέλη του Δ.Σ. του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας, κατόπιν πρόσκλησης των εκπαιδευτών του Β΄ ΚΔΑΠ Αιγίου «Γαϊτανάκι» στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου. Η παρουσίαση έγινε την Τρίτη το απόγευμα και αφορούσε το πρόγραμμα της Π.Φ.Π.Ο. που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ έγινε στους περίπου 10 μαθητές που βρέθηκαν εκεί.

΄΄Λόγω της μικρής ηλικίας κάναμε μερικές προσαρμογές και ασχοληθήκαμε κυρίως με τα βίντεο της παρουσίασης που στη συνέχεια αναλύαμε. Τα βίντεο μιλούν για την εγκατάλειψη, τη ζωή στο δρόμο κι ήταν μια πολύ γλυκιά στιγμή όταν ο μικρός Γιάννης βούρκωσε και ζήτησε να σταματήσουν τα βίντεο γιατί ήταν λυπητερά και δεν ήθελε να δει άλλα. Βίντεο που είναι προορισμένα για παιδάκια Δημοτικού κι όμως προξένησαν τόσο έντονα συναισθήματα σε παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού! Είναι η αθώα ψυχούλα τους όμως, η ευαισθησία και η ενσυναίσθησή τους που είναι πιο αναπτυγμένες από ότι σε εμάς, Κι έτσι είδαμε το τελευταίο βίντεο, αυτό που δείχνει πώς είναι η κατάσταση και είναι όντως λυπητερή που λέει κι ο Γιαννάκης, όμως μας έδειχνε και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αλλάξουμε!΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Φιλοζωικού Συλλόγου.

Παράλληλα, επισημαίνονται και τα εξής; ΄΄Τέλος μάθαμε πως πλησιάζουμε ένα σκυλάκι στο δρόμο και πως φερόμαστε αν νιώσουμε πως απειλούμαστε. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόσκληση ενημέρωσης. Τα παιδιά είναι το μέλλον, και το μέλλον -αν μη τι άλλο- φαίνεται να έχει ευαισθησίες΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr