background img
banner
banner

«Εθνική Αιγιάλειας» είναι η νέα ομάδα μου και μπορεί να προσφέρει τα περισσότερα»

Έτοιμος να ενώσει και όχι να χωρίσει, κινούμενος πάντα προς το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιάλειας, Χρήστος Γούτος, ξεκαθαρίζει σήμερα στο Protiobline.gr , τα πράγματα για τη στήριξη του από τους δημάρχους νυν και πρώην και ετοιμάζεται το ερχόμενο Σάββατο να παρουσιάσει σε πανηγυρική εκδήλωση τον συνδυασμό του, για την Αιγιάλεια του αύριο.

Από τη στιγμή που ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας για δήμαρχος Αιγιάλειας, ποιές ήταν οι προτεραιότητες που είχατε θέσει και ποιές δυσκολίες συναντήσατε;

Να ενώσω συναδέλφους αυτοδιοικητικούς και όλοι μαζί μετά να ενώσουμε τους δημότες. Αυτόνομες πορείες, με ατομικά και μόνο χαρακτηριστικά δεν οδηγούν πουθενά. Πάντα ήθελα να ενώσω τα καλά και χρήσιμα κομμάτια της κοινωνίας κι όχι να ‘μαι ένας ακόμα υποψήφιος δήμαρχος, διασπαστικός. Δεν έχει κάτι τέτοιο ανάγκη η κοινωνία. Χαίρομαι γιατί τελικά ένωσα τους περισσότερους και προχωράμε όλοι μαζί. Και άλλοι βέβαια προστίθενται καθημερινά στην νέα μας παράταξη .
Οι δυσκολίες πάντα υπήρχαν, θα υπάρχουν και πάντα θα τις προσπερνάμε. Τα δύσκολα άλλωστε είναι μπροστά μας και είναι τα προβλήματα του δήμου μας. Αυτά ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε και έχουμε πυγμή, διάθεση, θέληση, γνώσεις και τρόπους.
Αν αυτή η ομάδα – που είναι κάτι σαν «Εθνική Αιγιάλειας» – αποτύχει, καμία άλλη δεν θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερα. Στα χέρια μας είναι οι τύχες του τόπου, πρέπει και μπορούμε να πετύχουμε και θα πετύχουμε.

Τρεις μήνες μετά, η υποψηφιότητά σας έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα. Περιμένατε αυτή την εξέλιξη;

Πάντα μιλούσα με όλους. Αλλού συμφωνούσαμε, αλλού όχι. Υπήρχαν στιγμές που ο καθένας ήθελε και το χρόνο του. Ποτέ δεν βιάστηκα. Δεν πίεσα καταστάσεις. Ο χρόνος ωρίμασε, οι σκέψεις μας ωρίμασαν, με κοινό γνώμονα τη σωστή διοίκηση και το αύριο του δήμου μας. Συμφωνήσαμε στα πιο σημαντικά και καθοριστικά. Δεν ξύσαμε πληγές του παρελθόντος. Συλλογική είναι η νέα μας κίνηση, χωρίς βαρίδια και εμμονές στο χθες. Κοιτάμε όλοι μόνο μπροστά και μόνο το αύριο.

Ποια είναι η σχέση σας με τους τρεις πρώην δημάρχους που σας στηρίζουν; Ποιά είναι η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή την συμπόρευση;

Πάντα ήταν αγαστές οι σχέσεις μου και δεδομένος ο αλληλοσεβασμός με τους τέως δημάρχους. Με κάποιους άλλωστε υπήρξα δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος. Οι γνώσεις τους και οι συμβουλές τους, τη μάς είναι πολύ χρήσιμες. Αυτοί όμως ότι μπόρεσαν έκαναν, σ’ εμάς αναλογεί το βάρος, να πάρουμε ότι καλό μάς άφησαν και να το κάνουμε καλύτερο. Είμαστε νέοι άνθρωποι και πρέπει να εισαγάγουμε νέα νοοτροπία και τρόπο διοίκησης.
Η ανταπόκριση είναι, όχι απλά μεγάλη, αλλά τεράστια. Ο κόσμος ξέρει ότι ενώθηκαν έμπειροι αυτοδιοικητικοί. Κατάλαβε ότι έχει την καλύτερη ομάδα έμπειρων ανθρώπων, μαζί με ορεξάτους νέους, που θα δουλέψουν όλοι μαζί. Σε όλους αυτούς, σε όλους εμάς μπορεί να ελπίζει και να είναι σίγουρος ότι δεν θα διαψευστεί.

Τη σημερινή κατάσταση, στο δήμο, πώς τι βλέπεται. Πώς κρίνεται την δημοτική αρχή;

Έκανε την προσπάθειά της, αλλά την εγκατέλειψαν πολλοί. Στα δύσκολα, με τα σκουπίδια άφησαν τον δήμαρχο, αλλά στην πραγματικότητα, αδιαφορώντας άφησαν στις τύχες του τον δήμο. Πολλοί από εμάς δεν γυρίσαμε την πλάτη. Βοηθήσαμε θεσμικά και σταθήκαμε με υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία, για να μην μείνει ακυβέρνητος ο δήμος. Όσοι έφυγαν, συνασπίστηκαν με άλλον υποψήφιο κι αντί να νοιαστούν για τα τρέχοντα θέματα, ετοιμάζονταν για τις εκλογές.

Καθημερινά έρχεστε σε επαφή με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, αλλά και νέα πρόσωπα που θέλουν να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιό σας. Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε την τελική σύνθεσή του;

Δυστυχώς ,είναι λίγες οι θέσεις για πάρα πολλούς που ενδιαφέρονται , από τη μία άκρη του δήμου μέχρι την άλλη. Η εμπειρία, η ειδική γνώση σε θέματα του δήμου, η αναγνωρισιμότητα και η δημοφιλία θα καθορίσουν τις αποφάσεις μου. Αλλά και όσοι δεν επιλεγούν, τους θέλουμε την επόμενη μέρα σε πολλά θεσμικά όργανα του δήμου. Δεν μάς περισσεύει κανείς.
Η τελική ομάδα υποψηφίων που θα δώσει την εκλογική μάχη, θα αποτελείται από τους πιο έτοιμους, έντιμους, ικανούς και άμεσα αποτελεσματικούς

Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να επιδιώξει συνεργασίες για να διοικήσει. Ποια είναι η δική σας φιλοσοφία σχετικά με τον νέο τρόπο διακυβέρνησης;

Απέδειξα πως η φιλοσοφία των συνεργασιών ήταν η αφετηρία μου. Δεν είπα και δεν θα πω…εγώ είμαι και κανείς άλλος και προχωρώ. Εμείς θα σεβαστούμε το εκλογικό αποτέλεσμα και θα κινηθούμε με κύριο γνώμονα να διοικηθεί σωστά και χωρίς παραταξιακές ρωγμές, ο δήμος. Θα είμαστε η εγγυήτρια δύναμη που θα ενώσει και στο τιμόνι του δήμου.

Ποιο θα είναι το όνομα της παράταξης σας και τί θέλετε να σηματοδοτήσετε με αυτό;

Βρείτε το από τα συμφραζόμενα. Θα σηματοδοτεί την πορεία προς τα εμπρός. Δεν θα γυρίζει να κοιτάξει πίσω, στο ανούσιο και ίσως κακό χθες, με λάθη και διασπαστικές τακτικές. Επίσημα θα ανακοινώσουμε όνομα, έμβλημα και φιλοσοφία παράταξης, εντός των ημερών.

Γιατί πιστεύετε ότι γίνατε στόχος “εμπρηστικών” δηλώσεων; Ποια λέξη θα διαλέγατε για να χαρακτηρίσετε κάθε υποψήφιο δήμαρχο ξεχωριστά.

Έχει παρεξηγηθεί στο Αίγιο και στην Αιγιάλεια καθετί που μπορεί να είναι… συνεργασία. Το ίδιο και η στήριξή μου από τρεις πρώην δημάρχους. Δεν κατάλαβαν κάποιοι καλά. Τώρα, δεν υπάρχει τίποτε κάτω από το τραπέζι. Δεν με έβαλαν μπροστά κάποιοι για να με κρατούν όμηρο. Η κίνησή μας δεν περιλαμβάνει ούτε κρυφές συμφωνίες, ούτε ομηρίες, ούτε επιταγές που θα κληθώ να εξαργυρώσω μετεκλογικά.
Εγώ δεν έχω διοικήσει, όπως επί χρόνια οι άλλοι. Αυτοί κουβαλούν ως «βαρίδια», τα λάθη, τα ημίμετρα, τις διασπάσεις, τα πολιτικά διαζύγια και άλλα τέτοια. Εγώ είμαι καθαρός και με καθαρή ομάδα και συλλογικό πνεύμα – απαλλαγμένο από όσα έχουν γίνει ή έχουν ειπωθεί παλιότερα – προχωράμε στο αύριο.
Για τους άλλους υποψήφιους δημάρχους, για όλους, μια-δυο λέξεις μόνο: Συνάδελφοι, συνδημότες και αντίπαλοι προσωρινά. Μετά τις εκλογές όλοι μαζί.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr