background img
banner
banner

Εξαιρετική η δουλειά που γίνεται από την Δ.Ε.Υ.Α Αιγιαλείας

Το έργο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας (Δ.Ε.Υ.Α.Α) εξαίρει η Χριστίνα Αλεξοπούλου, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας μας σχετικά με περιβαλλοντικά έργα που βρίσκονται σε σχεδιασμό ή σε εξέλιξη, στην ευρύτερη περιοχή του Αιγίου, από την οποία και η ίδια κατάγεται.

Χαρακτηριστικά, η κυρία Αλεξοπούλου μας ανέφερε τα εξής: «Στο πλαίσιο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων μου στον τομέα των δημοσίων έργων, συνεργάζομαι τακτικά με δημόσιες υπηρεσίες στην Αχαΐα, την Πελοπόννησο και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα. Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ διεξοδικά από στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας (Δ.Ε.Υ.Α.Α) για τα προβλήματα και τους στόχους της επιχείρησης. Ως Μηχανικός με ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον για την κυκλική οικονομία και την αειφόρο ανάπτυξη, το ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται σε έργα που θα μπορούσαν να γίνουν σε αυτούς τους άξονες. Ενημερώθηκα ότι στην περιοχή μας, στην Αιγιάλεια, έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε πολλά από αυτά. Από τις συζητήσεις και την έως τώρα συνεργασία μας, διαπιστώνω ότι η μεθοδικότητα, η αποτελεσματικότητα και οι σύγχρονες αντιλήψεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας (Δ.Ε.Υ.Α.Α )και των στελεχών της, είναι υποδειγματικές. Τα έργα και οι προτάσεις που προωθούνται αντιστοιχούν σε επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, οι οποίες μεταφράζονται σε θέσεις εργασίες και σε βιώσιμη ανάπτυξη. Πρόκειται για άλλο ένα δείγμα του τι μπορεί να επιτύχει ο ιδιωτικός τομέας, τον οποίο υπηρετώ σε όλη μου την επαγγελματική πορεία, όταν δουλεύει μαζί με το δημόσιο και τους άξιους εκπροσώπους του, προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας. Με πολλή χαρά θα συνεισφέρω όσο μπορώ σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία βελτιώνει αισθητά την ποιότητα ζωής στην Αιγιάλεια, μια πολύ ξεχωριστή και αγαπημένη μου περιοχή του νομού Αχαΐας», μας ανέφερε η κυρία Αλεξοπούλου.

Όπως έχει αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ της η εφημερίδα μας, στην Αιγιάλεια ήδη εκπονούνται ή πρόκειται να δημοπρατηθούν μια σειρά από τεχνολογικά έργα, όπως ο τηλεέλεγχος δικτύων και εγκαταστάσεων και η εγκατάσταση ασύρματων υδρόμετρων προηγμένης τεχνολογίας AMR. Προωθούνται επίσης ενδιαφέρουσες ιδέες, όπως η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού με MBR για επαναχρησιμοποίηση αρδευόμενου νερού, η ξήρανση βιολογικής ιλύος προς επαναχρησιμοποίηση στη γεωργία, η πρόταση ύψους €30.000.000 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. («Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη») για τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης και το διυλιστήριο νερού για την πόλη του Αιγίου από τα επιφανειακά νερά του Σελινούντα.

*Η Χριστίνα Αλεξοπούλου (www.xalexopoulou.gr) είναι Πολιτικός Μηχανικός και Επιχειρηματίας της Αχαΐας


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ · ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr