background img
banner
banner

Φωταγωγήθηκε η Γέφυρα ”Χαρίλαος Τρικούπης”

ΔΙΝΟΝΤΑΣ  ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

 

Για τέσσερις ώρες  και συγκεκριμένα από τις 18:00-22:00, η Γέφυρα ”Χαρίλαος Τρικούπης” στην Πάτρα φωταγωγήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, συμβολίζοντας των αγώνα των ανθρώπων που πάσχουν από αυτήν την ασθένεια, την έγκαιρη διάγνωσή της, την αναγκαιότητα φροντίδας της υγείας μας, καθώς και την συλλογική υποστήριξη από την κοινωνία για την αντιμετώπιση της. Η κίνηση αυτή έγινε με πρωτοβουλία των παραρτημάτων της Αντικαρκινικής Εταιρείας στους Νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, με την σύμφωνη γνώμη  του προέδρου της ΕΑΕ κ. Ευ. Φιλόπουλου και με την πρόθυμη  ανταπόκριση του  Πρόεδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτη Παπανικόλα.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου έχει καθιερωθεί στις 4 Φεβρουαρίου από την Διεθνή Ένωση κατά του Καρκίνου (UiCC) που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις ανά τον κόσμο.  Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία ανήκει ανάμεσά τους και κάθε χρόνο διενεργεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, έτσι ώστε να αποφεύγουν βλαβερές συνήθειες και να προστατέψουν τον εαυτό τους από την θανατηφόρα νόσο. Πράγματι, ο καρκίνος αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, ιδιαίτερα σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.  Στην χώρα μας, για την ακρίβεια, διαγιγνώσκονται περίπου 40.000 νέα περιστατικά διαφόρων μορφών καρκίνου ετησίως.

Μέσω της εκστρατείας με κεντρικό σύνθημα ”ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ” , η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και τα Παρατήματα του Νομού Αχαΐας, επιμένουν στην πρόληψη δεδομένου ότι το  43% των περιπτώσεων καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν σε  περιβάλλον χωρίς τσιγάρο, χάρη στη φυσική άσκηση και την ισορροπημένη διατροφή, καθώς και με την  αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Τέλος, τα επιτεύγματα της Ιατρικής ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν επιτυχώς  μεγάλο αριθμό κακοηθειών, με προοπτική την πλήρη αντιμετώπιση της νόσου.

 

 

 

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr