background img
banner
banner

Ξεκινά ως την 1η Μαρτίου το Κτηματολογικό Γραφείο Αιγίου

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Χρήσιμες πληροφορίες για την διαδικασία κτηματογράφησης δόθηκαν από εξειδικευμένους νομικούς και μηχανικούς του Κτηματολογίου, κατά την διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε χθες το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Ανακοινώθηκε δε η λειτουργία Κτηματολογικού Γραφείου στο Αίγιο –όπως ήδη είχε γίνει γνωστό από τον Δ.Σ.Α. – επί της οδού Μητροπόλεως, το αργότερο ως την 1η Μαρτίου.
Το γραφείο, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να λειτουργήσει στην οδό Μητροπόλεως 21, στο κτίριο όπου παλιότερα στεγαζόταν το κατάστημα της τράπεζας Millennium, κάτω από το παρκάκι και μάλιστα με προσωπικό από την Αιγιάλεια. Η λειτουργία του προσδιορίζεται χρονικά μέχρι την 1η Μαρτίου δεδομένου ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της κατάθεσης δηλώσεων για την κτηματογράφηση της περιοχής. Μάλιστα, όπως έγινε χθες γνωστό από τους κ. Ακριτίδη και Χατζηφώτη, εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει την σύνταξη του Κτηματολογίου, αρχικά δεν υπήρχε πρόθεση δημιουργίας κτηματολογικού γραφείου, παρά μόνο ενός γραφείου ενημέρωσης κοινού στο Αίγιο, ωστόσο ελήφθη σχετική απόφαση για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου και από το κτηματολογικό γραφείο Αιγίου θα γίνεται και συλλογή αιτήσεων.

Βοήθεια στους ιδιοκτήτες

Επισήμαναν ακόμη ότι εντός αυτού θα υπάρχει χώρος και για τους επαγγελματίες και πως έχει ήδη δημιουργηθεί ένα προκαταρκτικό υπόβαθρο, υπάρχουν χάρτες έτσι ώστε να παρέχεται βοήθεια στους ιδιοκτήτες που προσέρχονται να εντοπίσουν τις προς δήλωση ιδιοκτησίες τους. Υπενθύμισαν ακόμη την υποχρέωση όλων να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους διότι, σε διαφορετική περίπτωση, πηγαίνουν στο δημόσιο και μόνο καταβάλλοντας μεγάλα ποσά θα μπορούν να τις επαναδιεκδικήσουν και να τις κατοχυρώσουν.
Οι δύο εκπρόσωποι της εταιρείας εξήγησαν βήμα – βήμα την διαδικασία που έχει να κάνει με την συλλογή των αιτήσεων, την επεξεργασία, την ανάρτηση, την ενημέρωση ταχυδρομικώς, την κοινοποίηση και εν συνεχεία την κατάθεση ένστασης εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

Να απευθύνονται σε επαγγελματίες…

Ως προς την διαδικασία και εφόσον δέχθηκαν δεκάδες ερωτήσεις από τους παριστάμενους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, οι δύο εκπρόσωποι της εταιρείας, ανέφεραν πως είναι προτιμότερο να απευθυνθεί κάποιος σε επαγγελματίες ώστε να μην χρειαστεί να μπει αργότερα στην διαδικασία των ενστάσεων, ενώ σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα κατάθεσης τοπογραφικών σχεδιαγραμμάτων, τόνισαν πως ειδικά για εκτάσεις χρησικτησίας πρέπει να κατατεθούν τοπογραφικά. Από την άλλη, διευκρίνισαν πως δεν πρόκειται να υποχρεώσουν τους ιδιοκτήτες να βγάλουν τοπογραφικά, τους ενημερώνουν όμως ότι έτσι θα ενισχύσουν τη θέση τους και θα κατοχυρώσουν τις περιουσίες τους δηλώνοντας με μεγαλύτερη ακρίβεια τις συντεταγμένες. ΄΄Καταθέστε ό,τι έχετε, όσο περισσότερα έγγραφα τόσο καλύτερα΄΄, επισήμαναν χαρακτηριστικά.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr