background img
banner
banner

Κυβέρνηση μειοψηφίας – Έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης

Έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης στη διακυβέρνηση της χώρας έχει η κυβέρνηση του Συριζα, αφού η σημερινή κυβέρνηση δεν διαθέτει νωπή λαϊκή εντολή.

Σύμφωνα με την Συνταγματική επιταγή , ο κ. Τσίπρας οφείλει να ζητήσει άμεσα ανανέωση εντολής από τον λαό αφού το Κυβερνητικό σχήμα που προκρίθηκε για να κυβερνήσει τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν υφίσταται πλέον. Εκτιμούμε επίσης ότι τα ανοίγματα που τελευταία επιχειρεί δεν αποτελούν, παρά μια απέλπιδα προσπάθεια εντυπώσεων ώστε να μειώσει τη σημαντική διαφορά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Δεν είναι σε θέση και δεν κάνει κανένα πραγματικό άνοιγμα στην κοινωνία ή έστω στο πολιτικό σύστημα παρά μόνο να αναζητά χρήσιμους ηλίθιους, που θα τους χρησιμοποιεί αλά καρτ για την πρόσκαιρη επιβίωση μιας Κυβέρνησης που εκ των πραγμάτων είναι σε αποδρομή .

Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί και καλούμε τους Έλληνες, τόσο τους αναποφάσιστους όσο και αυτούς που δεν ψήφισαν αισθανόμενοι απογοητευμένοι στις τελευταίες εκλογές , να ενεργοποιηθούν ώστε να καταστεί εφικτός ο στόχος της πολιτικής αλλαγής. Η λαϊκή εντολή τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν είχε δοθεί στον Συριζα για να κυβερνήσει μόνος του. Ο κ. Τσιπρας πολύ απλά δεν έχει λαϊκή εντολή να συνεχίσει να κυβερνάει. Και να πάψει να κρύβεται πίσω από τη ψήφο της κ. Παπακώστα και της κ. Κουντουρά. Έχει μεν συνταγματική νομιμότητα, αλλά δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση.

Εμείς πέραν των άλλων στοχεύουμε και στον μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων , όπου είναι ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που έχουν χάσει τις ελπίδες τους από το πολιτικό σύστημα. Ελπίζουμε βάσιμα στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, έτσι ώστε οι επόμενες εκλογές να δώσουν μια ισχυρή κυβέρνηση με ισχυρό αναπτυξιακό προσανατολισμό. Αυτό χρειάζεται η χώρα. Και όταν λέμε ισχυρή κυβέρνηση εννοούμε αυτοδύναμη αλλά και μια κυβέρνηση με ευρεία κοινωνική στήριξη και αποδοχή, Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να έχει και θα έχει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με βάση την ανάπτυξη. Να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος του 21ου αιώνα ξεπερνώντας παθογένειες και αγκυλώσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και από τον 19ο αιώνα και μας ταλανίζουν. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς την πορεία αυτή, την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην οικονομία με τη στασιμότητα, το δημογραφικό και την υπογεννητικότητα, τη φυγή των νέων, την υποχώρηση στα Εθνικά μας θέματα. Φοβάμαι ότι το μέλλον του Ελληνισμού στην φυσική του κοιτίδα μακροπρόθεσμα σε βάθος δεκαετιών τίθεται σε αμφισβήτηση.

Η πολιτική αλλαγή είναι πλέον μονόδρομος και η ΝΔ στην διακυβέρνηση της χώρας , η μόνη λύση για την επιστροφή στην κανονικότητα .

Γεωργία Ντάτσικα
Πολιτικό Στέλεχος
Νέας Δημοκρατίας


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr